Colníci v Žiline zadržali zásielku s údajným čajom, našli v nich extázu a amfetamín


Foto: Colníci v Žiline zadržali zásielku s údajným čajom, našli v nich extázu a amfetamín Foto: Colný úrad Žilina

Colníci na žilinskej vyclievacej pošte s pomocou služobných psov našli v dvoch zásielkach drogy. Nálezy amfetamínu a extázy z Veľkej Británie potvrdili na mieste vykonané narkotesty.

V prvom balíku, ktorý prišiel na žilinskú vyclievaciu poštu z Veľkej Británie, sa mali podľa sprievodných dokladov nachádzať „suché potraviny“. Počas colnej kontroly sa obsah balíka nepozdával služobnému psovi, ktorý zacítil podozrivý pach.

Keď ho colníci otvorili, našli v ňom igelitové vrecká s tabletami modrej farby, na ktorých bola zobrazená sediaca postava. Zamaskované boli medzi väčším množstvom porcovaného čaju. O tom, že ide o extázu sa presvedčili po vykonaní narkotestu.


Štvornohému pomocníkovi sa nepozdávala ani ďalšia zásielka, ktorá sa ocitla medzi 45 kontrolovanými pri plánovanej akcii zameranej na vyhľadávanie alkoholu a drog v poštových zásielkach.

Zdroj: Colný úrad Žilina

Pochádzala z rovnakej krajiny ako tá predchádzajúca. Tentokrát obsahovala amfetamín zabalený v hliníkovej fólii. Colníkom to potvrdil test na prítomnosť omamných a psychotropných látok.

Zásielky, ktoré boli určené pre adresátov do Trenčína a Martina, zadržali. Oba prípady sú predmetom konania vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Colný úrad Žilina