Počas uplynulého týždňa odhalili policajti 32 opitých vodičov, najviac nafúkal 42-ročný muž v Žiline


Foto: Počas uplynulého týždňa odhalili policajti 32 opitých vodičov, najviac nafúkal 42-ročný muž v Žiline

Polícia v Žilinskom kraji zaevidovala počas uplynulého 4. týždňa roka 2021 na cestách 32 šoférov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel až trinásti nafúkali nad 1 promile a dvaja spôsobili dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 11 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku. Spomedzi všetkých prípadov informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline o niekoľkých najvážnejších.

V pondelok 25. januára v ranných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Divinka (okres Žilina) 46-ročného vodiča vozidla značky Mercedes Benz, ktorému pri dychovej skúške policajti namerali 0,57 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,19 promile.

Vysokú hodnotu zistili policajti v utorok 26. januára aj 50-ročnému vodičovi v meste Liptovský Mikuláš. Muž jazdiaci na aute značky Mazda pri dychovej skúške nafúkal 0,79 mg/l, čo je v prepočte 1,65 promile.


Pri kontrolách v piatok 29. januára zastavila hliadka vo večerných hodinách v Žiline šoféra na aute značky Fiat. 46-ročnému mužovi namerali príslušníci hodnotu 0,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,23 promile.

Na nasledujúci deň, v sobotu 30. januára v poobedňajších hodinách, kontrolovali policajti v mestskej časti Žilina - Považský Chlmec 42-ročného vodiča, ktorý sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške a nafúkal 1,04 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte až 2,17 promile.

Všetci vodiči teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V niektorých prípadoch môže byť navrhnuté zaistenie vozidla a jeho následné prepadnutie v prospech štátu. Takýchto prípadov evidujeme v Žilinskom kraji už viacero.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina