DOMAFEST s Hyperiou: Pripravte sa na poriadnu rockovú online nádielku od Korben Dallas


Foto: DOMAFEST s Hyperiou: Pripravte sa na poriadnu rockovú online nádielku od Korben Dallas

Pre fanúšikov slovenskej rockovej hudby je meno Korben Dallas dobre známe. Táto kapela na scéne pôsobí už desať rokov a za ten čas rozhodne stihla nazbierať veľké množstvo priaznivcov.

Ak patríte medzi nich, určite by ste si už radi vychutnali ich koncert. Bohužiaľ, ešte stále nie je dovolené organizovať živé koncerty v kluboch. Preto spoločnosť Hyperia a Smer Klub 77 spojili sily a už v stredu 2. decembra 2020 vám prinesú koncert kapely Korben Dallas priamo do vašich domovov. 

Vychutnajte si koncert priamo z obývačky

Prenos bude prebiehať rovnako ako pri predošlých DOMAFEST-och –naživo. Odohrá sa v priestoroch Klubu Smer 77 v Žiline. Odtiaľ bude streamovať na FB stránke Asociácie hudobných klubov Slovenska (AHKS).

Zdieľať ho budú aj ďalšie stránky, ako napríklad Klub Smer 77 alebo Žilinak. Nezabudnite v stredu 2.12.2020 o 18:00 sledovať aspoň jednu z nich. Budete si môcť užiť živý prenos koncertu obľúbenej rockovej kapely Korben Dallas.

Sledovanosť stále rastie

Na prvých dvoch DOMAFEST online koncertoch sa ukázalo, že táto iniciatíva má zmysel a ľuďom sa veľmi páči. Prvý z nich, kde vám svoje pesničky zahrala kapela Chiki Liki Tu-a, prilákal 16-tisíc divákov.

O týždeň neskôr sa na stream koncertu skupiny BIJOUTRRIER prišlo pozrieť až 20-tisíc ľudí. Záznamy z nich si stále môžete pozrieť na FB stránke AHKS, kde sa bude konať aj ďalší zo série koncertov. Práve vďaka popularite skupiny Korben Dallas opäť očakávame prekonanie minulotýždňového rekordu.


Korben Dallas

V roku 2010 sa zrodila hudobná skupina. Jej členovia vtedy netušili, že raz z nich bude jedna z najobľúbenejších rockových kapiel so slovenským pôvodom. V tom čase si dali meno Appendix, pod ktorým začali tvoriť prvé skladby.

Premenovanie na Korben Dallas prišlo celkom spontánne, keď raz v krčme našli papierik, na ktorom bolo práve toto meno napísané. Nevedeli, čo znamená, ale páčilo sa im - tak sa premenovali. Až neskôr zistili, že ide o meno hlavnej postavy z filmu Piaty element.

Ich popularita začala narastať po vydaní hitu “Otec” v roku 2013. Dnes sa môžu pochváliť už šiestimi albumami, za ktoré získali aj rôzne ocenenia. Napríklad druhý, obsahujúci práve skladbu “Otec”, im priniesol ceny za najlepší album, singel a koncertnú kapelu na Radio_Head Awards 2013.

V roku 2015 získali aj cenu Krištáľové krídlo. Ak ich hudbu poznáte a pravidelne počúvate, veríme, že vás netreba presviedčať, aby ste sa prišli pozrieť na stream. Ale ak je pre vás meno Korben Dallas novinkou, už vôbec neváhajte a v stredu si prenos zapnite. Je veľká šanca, že objavíte svoju novú obľúbenú kapelu. 

Kto stojí za myšlienkou online koncertov?

Ak sa vám páči iniciatíva, ktorej snahou je pomoc klubom v tomto náročnom období, určite vás budú zaujímať aj ďalšie projekty, na ktorých Hyperia pracuje. Je to kolektív mladých a kreatívnych ľudí, ktorí sa jednoducho snažia zlepšiť svet okolo nás. Cieľ dosahujú  podporovaním komplexnejších projektov, napríklad s cieľom znižovania počtu papierových letákov (Kimbino.sk) alebo výstavby vonkajších športovísk.

Ak by ste sa aj vy chceli stať súčasťou Hyperie, sledujte ich ponuku voľných pracovných miest. Ak sa v nich nájdete, neváhajte a ozvite sa. 

Miesto: -
Dátum: 02.12.2020 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Hyperia