V žilinskej nemocnici testujú PCR aj antigénmi, na testovanie odporúčajú objednanie


Foto: V žilinskej nemocnici testujú PCR aj antigénmi, na testovanie odporúčajú objednanie Foto: FNsP Žilina

Na začiatku tohto týždňa boli v Žiline spustené prevádzky dvoch mobilných odberových miest, kde sa môžu obyvatelia bezplatne objednať na antigénové testovanie. Prvé sa nachádza vo dvore Územného spolku Žilina Slovenského Červeného kríža (SČK) na ulici Moyzesova 38, druhé v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

Odberné miesto na parkovisku za pavilónom gynekológie a pôrodníctva oproti záchytnému parkovisku pri LDCH otestovalo od pondelka viac než 200 ľudí, pozitívny výsledok zistili v 13 prípadoch. Nemocnica ponúka aj možnosť objednania sa na testovanie antigénmi: 

„Antigénové testy realizujeme pre verejnosť bezplatne každý pracovný deň od 7.00 do 15.00 h, pričom klienti, ktorí sa vopred objednajú na presný čas cez internet, sú vybavovaní prednostne,“ informovala vedúca odboru ošetrovateľskej starostlivosti FNsP Žilina Gabriela Tvrdá s tým, že elektronická rezerváciu termínu je dostupná prostredníctvom webstránky www.objednatvysetrenie.sk – Mobilné odberové miesto Žilina. 

„Záujemcovia sa môžu objednať veľmi jednoducho z pohodlia svojho domova a nemusia náhodne čakať v rade, kým sa vybavia. Samozrejme, testujeme i ľudí, ktorí prídu bez objednania. Odberové miesto je však určené len pre peších, antigénové testy nerobíme priamo z auta,“ priblížila Tvrdá.

Zostáva aj PCR testovanie, pred absolvovaním musíte obdržať COVID PASS 

V areáli FNsP Žilina okrem mobilného odberového miesta pre antigénové testy naďalej fungujú tiež tri odberové stany pre PCR testy, nachádzajú sa priamo za rampami, za vjazdom z ulice Nemocničná v smere zo sídliska Vlčince.


„PCR testy realizujeme len na základe platného COVID PASS-u, pacienti sa teda musia vopred objednať elektronicky cez www.korona.gov.sk alebo telefonicky na Call centre Klinickej biochémie 0800 820 010. Opätovne upozorňujeme, aby nepristupovali k PCR odberovým miestam, pokiaľ nemajú stanovený termín vyšetrenia,“ vysvetľuje vedúca odboru ošetrovateľskej starostlivosti žilinskej nemocnice.

Ľudia, ktorí plánujú absolvovať test, by si mali dobre skontrolovať, pri ktorom z miest sa nachádzajú:

„Zároveň prosíme záujemcov, ktorí prichádzajú na testovanie, aby sledovali značenie, či sa nachádzajú pri stane na PCR alebo antigénový test. Antigénové odberové miesto sa nachádza až za pavilónom gynekológie a pôrodníctva pri záchytnom parkovisku LDCH,“ uzavrela Tvrdá. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina