VIDEO: Polícia obvinila dve osoby, ktoré mali v Žiline nelegálne zamestnávať cudzincov


Foto: VIDEO: Polícia obvinila dve osoby, ktoré mali v Žiline nelegálne zamestnávať cudzincov
Galéria: 7 fotiek
Foto: Polícia Slovenskej republiky

Vo štvrtok 19. novembra 2020 zrealizovali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP zásahy na viacerých miestach v Žiline. Dohromady vykonali dve domové prehliadky, dve prehliadky iných priestorov a dve prehliadky motorových vozidiel.

„Pri prehliadkach sme zaistili mobily, počítače, účtovníctvo a ďalšie dokumenty súvisiace s trestnou činnosťou. Vyšetrovateľ už obvinil dve fyzické osoby (Alena J. a Stanislav T.) a dve právnické osoby so sídlom v Žiline za zločin prevádzačstva,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Obvinení mali využívať na nelegálnu prácu štátnych občanov Ukrajiny, ktorí nemali na Slovensku udelený legálny pobyt. Tí sa na Slovensku mali pohybovať ako turisti, hoci už na Ukrajine mali vedieť, že idú pracovať do podniku v Žiline.

„Po príchode na Slovensko mali byť tieto osoby ubytované obvinenými na rôznych miestach v Žiline. Takto obvinení nelegálne zamestnali minimálne 50 cudzincov a získali tým minimálne 170 000 eur,“ dodáva polícia. Za tento zločin hrozí obvineným trest odňatia slobody vo výške od 2 do 8 rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky