Osobný vlak zrazil pri obci Porúbka neznámu ženu, vážnym zraneniam na mieste podľahla


Foto: Osobný vlak zrazil pri obci Porúbka neznámu ženu, vážnym zraneniam na mieste podľahla

V stredu 21. októbra došlo v popoludňajších hodinách na železničnej trati medzi Žilinou a Rajcom k tragickej udalosti. Prechádzajúci osobný vlak Os 3522 zrazil v katastri obce Porúbka osobu nachádzajúcu sa v koľajisku. 

K zrážke vlaku so ženou nezistenej totožnosti došlo podľa žilinskej polície v čase po 15:00 hod. Železničná spoločnosť musela kvôli udalosti úplne odstaviť vlakovú dopravu a spoje nahradiť autobusmi.

Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky aj evakuačný autobus Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 44-ročný rušňovodič osobného vlaku pri prechode predmetného úseku spozoroval osobu v koľajisku. Použil zvukové výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, ale pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke s osobou zabrániť,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Žena utrpela pri zrážke vážne zranenia, ktoré boli, žiaľ, nezlučiteľné so životom. Policajti u rušňovodiča vykonali dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu s negatívnym výsledkom.

„V súvislosti s udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Počas vyšetrovania vykonávame aj všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom zistenia totožnosti neznámej ženy,“ dodal policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu