V uplynulom týždni odhalili policajti 56 opitých vodičov, medzi obvinenými sú aj mladí motoristi


Foto: V uplynulom týždni odhalili policajti 56 opitých vodičov, medzi obvinenými sú aj mladí motoristi

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venovala polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj uplynulom 31. týždni tohto roka. Hliadky na cestách zaevidovali celkom 56 podgurážených vodičov. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 28 z nich bola dychová skúška pozitívna.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkali trinásti viac ako 1 promile. U ďalších trinástich šoférov bolo zistené požitie alkoholických nápojov s výsledkom do 1 promile. Dvaja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Pri kontrolách boli odhalení dvaja mladí vodiči pod vplyvom alkoholu

V sobotu 1. augusta dopoludnia zastavila policajná hliadka v Martine - časť Záturčie vodiča vozidla BMW 330d, ktorý nerešpektoval dopravné značenie. Pri kontrole sa 23-ročný muž podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,81 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,69 promile.


Na druhý deň, 2. augusta krátko po polnoci, zastavili policajti v Námestove vodiča štvorkolky bez evidenčného čísla. Počas policajnej kontroly sa 22-ročný vodič dobrovoľne podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,14 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje až 2,38 promile.

Obaja vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu