Hnutie OĽANO ukázalo nominantov na prednostov okresných úradov, žilinský by mal viesť Kamil Ruman


Foto: Hnutie OĽANO ukázalo nominantov na prednostov okresných úradov, žilinský by mal viesť Kamil Ruman Foto: ilustračné

Na dnešnej tlačovej konferencii predstavil poslanecký klub vládnuceho hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) nominantov, ktorí by sa mohli stať prednostami okresných úradov. 

Súčasným prednostom Okresného úradu v Žiline je PhDr. Michal Lavrík, podľa zverejneného zoznamu strany by sa novým prednostom mal stať 45-ročný Mgr. Kamil Ruman zo Štiavnika.

Už dnes vedie na žilinskom okresnom úrade Odbor všeobecnej vnútornej správy.  Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša je zo 70 vybratých nominantov spojený so stranou len približne každý ôsmy.


Šipoš označil nominanta na prednostu v Žiline za príklad úradníka, ktorý dlhodobo podáva dobré výkony a vybudoval si dobré meno nielen medzi zamestnancami, ale aj ľudmi, pričom sa snažil vytvárať podmienky k tomu, aby ľudia mohli dostávať kvalitné služby.

„V štátnej správe pracujem už 22 rokov, snažím sa a budem sa snažiť, aby som nesklamal nielen tých, ktorí ma vybrali, ale aj ľudí. Budem robiť všetko tak, aby bol spokojný klient a vytvárať aj kvalitné pracovné prostredie pre svojich kolegov v práci,“ dodal Ruman.

Na stránke www.prednostovia.sk môžu ľudia posielať pripomienky k nominovaným kandidátom v prípade, že majú vedomosti o ich závažných skutkoch z minulosti a morálnych prešľapoch. Premiér Igor Matovič označil tento proces za verejnú lustráciu. Posielať podnety je možné do konca týždňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu