Legenda MŠK Žilina Viktor Pečovský odohrá svoj posledný zápas kariéry proti Michalovciam


Foto: Legenda MŠK Žilina Viktor Pečovský odohrá svoj posledný zápas kariéry proti Michalovciam Foto: mskzilina.sk

V sobotu 11. júla nastúpia futbalisti MŠK Žilina do posledného zápasu aktuálnej sezóny, domáci duel s Michalovcami bude posledným v profesionálnej hráčskej kariére legendy MŠK Žilina Viktora Pečovského.

Tridsaťsedemročný záložník nastúpi na svoj posledný zápas, ktorý je 422. v najvyššej súťaži, s kapitánskou páskou. Posledný zápas si budú môcť vychutnať aj diváci, kapacita štadiónu bude pre aktuálne obmedzenia znížený. Pečovský prestúpil z Banskej Bystrice pod Dubeň v roku 2011, vtedy sa dohodol s vedením MŠK Žilina na trojročnom kontrakte:

„V zostave šošonov sa takmer okamžite udomácnil a na dlhé roky sa stal srdcom stredovej formácie žltozelených. V Žiline zažil najväčšie úspechy, keď vybojoval s tímom hneď vo svojej prvej sezóne pod Dubňom jediné DOUBLE v histórii klubu. Stabilné výkony ho vyniesli ako jedného z mála hráčov našej ligy až do reprezentácie, v ktorej bol pri pamätnom víťazstve nad Španielmi na našom Štadióne MŠK a neskôr aj na pamätných Majstrovstvách Európy 2016,“ informuje klub na webe.

Viktor Pečovský je fenoménom aj z toho hľadiska, že nikdy nehral v inej lige než slovenskej, vďaka čomu jeho počet štartov v dnešnom nastavení klubového futbalu zrejme málokto prekoná. Za MŠK Žilina doteraz odohral 251 súťažných duelov, v ktorých strelil 10 gólov a pridal 8 asistencií. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu