Muž pod vplyvom alkoholu unikal policajtom na aute, potom vyskočil a začal bežať


Foto: Muž pod vplyvom alkoholu unikal policajtom na aute, potom vyskočil a začal bežať

Žilina – Kamenná Poruba

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 30 ročný muž z okresu Žilina. Obvinený muž v pondelok 9. marca o druhej hodine ráno viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po miestnej komunikácii v obci Kamenná Poruba, okres Žilina. Následne bol zastavovaný policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec.

Nereagoval na výzvu na zastavenie, náhle odbočil na odstavnú plochu a zastavil vozidlo. Z vozidla vyskočil a začal utekať. Policajná hliadka ho však zadržala.

Obvinený muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,02 mg/l (2,13 promile) alkoholu v dychu. Policajti ďalším šetrením zistili, že obvinený muž má právoplatným rozhodnutím okresného dopravného inšpektorátu z roku 2014 uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 12 mesiacov (do mája tohto roka).

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.


Alkohol za volant nepatrí
Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať je správne riešenie.

Foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu