Cyklobusy vyrazia na cesty Žilinského kraja v sobotu, mení sa režim prímestskej autobusovej dopravy


Foto: Cyklobusy vyrazia na cesty Žilinského kraja v sobotu, mení sa režim prímestskej autobusovej dopravy Foto: Žilinský samosprávny kraj

Už v sobotu vyrazia v šiestej sezóne na cesty cyklobusy v rámci Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), ktorý financuje ich prevádzku. Ich štart je posunutý pre aktuálnu koronakrízu, výmenou za zdržanie dostanú cyklisti novinku v podobe nového regiónu, kde budú špeciálne vybavené autobusy premávať:

„Rozhodli sme sa opäť rozšíriť ponuku našich cyklobusov, nakoľko vnímame rastúci záujem verejnosti o prevádzkovanie tejto služby. Tento rok tak začnú jazdiť cyklobusy aj na Liptove, čím zabezpečíme premávku špecializovaných autobusov s nosičmi na bicykle v každom regióne Žilinského kraja,“ uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. 

Cestujúci s bicyklami platia v cyklobusových spojoch štandardnú cenu autobusového lístka a poplatok za bicykel je 50 centov. Spoje do Novej Bystrice, Turčianskych Teplíc a Terchovej budú premávať počas víkendov a sviatkov a počas letných prázdnin aj v piatky. Posledný spoj vyrazí na cestu 27. septembra.

Zdroj: ŽSK

Cyklobusy na Orave a Liptove budú jazdiť cez víkendy a sviatky a počas letných prázdnin budú prevádzkované denne. Sezóna na Orave končí 15. septembra, na Liptove 30.septembra. Pri špeciálne vybavených autobusoch bude k dispozícii steward chránený ochranným rúškom, rukavicami a dezinfekčným gélom, ktorý pomôže s manipuláciou bicyklov.

Zároveň sa dnes pre obnovenie dochádzky do škôl mení režim prímestskej autobusovej dopravy, nad rámec aktuálne platného prázdninového režimu boli pridané niektoré spoje:


„Od 1. júna je prímestská autobusová doprava prevádzkovaná v špeciálnom režime tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie žiakov aj zamestnancov do materských a základných škôl, pričom zohľadňujeme aj aktuálne požiadavky na prepravu cestujúcich,” doplnila Jurinová. 

 

 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinský samosprávny kraj