V marci nás na stanici Žilina-Záriečie bohatý kultúrny program


Foto: V marci nás na stanici Žilina-Záriečie bohatý kultúrny program

Na marec pre nás prichystali na stanici Žilina-Záriečie naozaj bohatý program. Popri viacerých filmových premietaniach či festivaloch a diskusných večeroch čaká počas marca návštevníkov napríklad jarmok, ochutnávka alebo vernisáž výstavy.

Z programu vyberáme prednášku o skCUBE, prvej slovenskej družici, ktorá mieri do vesmíru. Prednáška sa bude konať 4. 3. 2015 o 18:00. V spolupráci a s podporou Žilinskej univerzity bude pokračovať nový pravidelný cyklus vedeckých prednášok, prezentácií a diskusií.

“Koncom januára 2015 schválili poslanci NRSR medzinárodnú zmluvu SR s Európskou vesmírnou agentúrou (ESA) a to je dobrá správa aj pre prvú slovenskú družicu. Ako funguje a vyzerá skCUBE? Prečo je dobré mať našu družicu? A kedy poletí do vesmíru? O tom prídu rozprávať Ondrej Závodský, študent telekomunikácií a nadšenec rádioamatérstva zo Žilinskej univerzity, ktorý sa venuje realizácii komunikačného modulu pre družicu, a Jakub Kapuš, šéf vývoja skCUBE a predseda Slovenskej organizácie pre vesmírne aktivity (SOSA).”

Ďalším zaujímavým bodom v programe je diskusný večer Petra Cibulku s Luciou Žitňanskou a Tomom Nicholsonom ohľadom korupcie, ktorý sa bude konať v stredu 18. 3. 2015 o 18.00. Následne v nedeľu 22. 3. 2015 prebehne ochutnávka po názvom Vaša/Naša obľúbená Vegánska nedeľa.

“Marcová Vegánska nedeľa bude netradične bez špecifickej témy. Aby sme zvýšili Vašu aktívnu účasť na tejto udalosti, rozhodli sme sa, že môžete navariť akékoľvek svoje obľúbené vegánske jedlo. Budeme veľmi radi, ak donesiete niečo z vlastnej kuchyne a podelíte sa s ostatnými.”

Celý program nájdete na Program Stanica Žilina-Záriečie


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu