Mestskí policajti zadržali dvoch výtržníkov, ktorí začiatkom mája poškodzovali majetok


Foto: Mestskí policajti zadržali dvoch výtržníkov, ktorí začiatkom mája poškodzovali majetok Foto: ilustračné

Žilinskí mestskí policajti riešili začiatkom mája dva prípady poškodzovania majetku. V oboch prípadoch boli pri dolapení páchateľa a doriešení situácie úspešní. Ako informujú vo svojej správe, v jednom z prípadov asistoval aj alkohol.

Prvý prípad sa stal 5. mája 2020 okolo pol ôsmej večer, kedy oznamovateľka z ulice Platanová nahlásila muža, ktorý jej mal na vozidle bezdôvodne poškodiť spätné zrkadlo.

Po príchode hliadka zistila, že sa jedná o rozbité spätné zrkadlo na vozidle Mercedes. Na hliadku sa nakontaktovala majiteľka, ktorá uviedla bližší popis páchateľa a tiež, že jej príbuzný smeroval za uvedeným mužom na ulicu Limbová k zastávke MHD.

„Po príchode policajnej hliadky na zástavku nastúpil podozrivý muž do vozidla MHD, avšak po spozorovaní hliadky vystúpil a dal sa na útek. Po prenasledovaní hliadka MP muža za použitia donucovacích prostriedkov (hmaty, chvaty, putá) zadržala na ulici Gaštanovej a následne vozidlom previezla na miesto udalosti,“ informuje mestská polícia.


Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na sumu približne 700 €. Za účelom doriešenia udalosti bolo kontaktované operačné stredisko Policajného zboru, ktoré vyslalo k prípadu svoju hliadku. Tá si po príchode udalosť na mieste prevzala.

Druhý prípad zaevidovali žilinskí mestskí policajti 8. mája v čase okolo pol desiatej hodiny večer. Na linku 159 telefonoval oznamovateľ, ktorý nahlásil muža pod vplyvom alkoholu na ulici Hlinská ako ničí a kope do zastávky.

„Po príchode hliadky MP bol na mieste zistený muž, ktorý sa napriek opakovanej výzve pokúšal poškodiť zariadenie zastávky MHD, správal sa agresívne a odmietal preukázať svoju totožnosť. Hliadkou MP bol za použitia donucovacích prostriedkov (hmaty, chvaty, putá) predvedený na útvar MP za účelom lustrácie osoby,“ spresňuje mestská polícia.

Dychová skúška na prítomnosť alkoholu bola u výtržníka pozitívna, nafúkal 1,32 mg/L čo je v prepočte 2,75 promile. Muž bol doriešený šekom na 30 € za porušenie zákona. Po vykonaní potrebných úkonov bol prepustený.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina