Dnes ráno pristálo v Bratislave lietadlo, ktoré zo Spojených štátov amerických dopravilo 278 ľudí


Foto: Dnes ráno pristálo v Bratislave lietadlo, ktoré zo Spojených štátov amerických dopravilo 278 ľudí Foto: Prezídium PZ

Dnes 27. marca sa uskutočnila repatriácia štátnych príslušníkov Slovenskej republiky zo Spojených štátov amerických. Pasažierov transportovali z letiska Washington na letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Okrem slovenských občanov sa na palube lietadla nachádzali aj štátni príslušníci Českej republiky, Slovinska a Maďarska. Táto náročná akcia sa uskutočnila za výraznej súčinnosti a podpory prevádzkovateľa bratislavského letiska.

Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru úzko spolupracoval so zastupiteľskými úradmi zúčastnených krajín, pričom na územie Slovenskej republiky bolo úspešne dopravených 278 ľudí. 

Z celkového počtu bolo 162 občanov Slovenskej republiky, z ktorých 119 bolo umiestnených do karanténnych zariadení v Gabčíkove a v Liptovskom Jáne, 43 mladistvých osôb skončilo v domácej karanténe. Občania ostatných krajín boli v spolupráci so zastupiteľskými úradmi prevezení domov.

Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru naďalej pokračuje v súčinnosti so zainteresovanými stranami v repatriácii občanov Slovenskej republiky. Pri tejto náročnej činnosti sú využívané aj ďalšie policajné útvary, ako je napríklad špeciálne dopravné oddelenie známe ako PUMA a Útvar osobitného určenia Prezídia PZ známe ako Lynx Commando.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium PZ