Žilinská župa zabezpečila rúška pre vodičov prímestských autobusov a cestárov


Foto: Žilinská župa zabezpečila rúška pre vodičov prímestských autobusov a cestárov Foto: ilustračné / pixabay.com

K prijatým preventívny opatreniam, ktoré majú spomaliť šírenie nového koronavírusu, pribúdajú ďalšie. Žilinská župa zabezpečila rúška pre všetkých vodičov prímestských autobusov a cestárov Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja.

Prímestské autobusy budú od štvrtka 19. marca premávať vo víkendovom režime. Obaja zmluvní dopravcovia zabezpečujú pravidelnú dezinfekciu autobusov a požiadali verejnosť, aby nepoužívali prvé rady sedadiel za vodičom.

Aj pre cestujúcich platí, že cestovať autobusom je možné iba s použitím rúška, prípadne šatky alebo inej vhodnej alternatívy. 

„Je dôležité spomaliť šírenie koronavírusu a chrániť tých, ktorí sú v priamej línii a zabezpečujú pre všetkých obyvateľov nevyhnutné služby. Patria medzi nich aj cestári zo Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja a vodiči prímestských autobusov, pre ktorých sme zabezpečili rúška,“ uviedla žilinská županka Erika Jurinová.


Žilinský samosprávny kraj prijal sériu preventívnych opatrení a minulý týždeň od 12. marca pristúpil k prerušeniu vyučovania na stredných školách, ktorých je zriaďovateľom.

Zatvorené sú aj všetky kultúrne inštitúcie ako múzeá a divadlá, prerušené je poskytovanie denných a týždenných pobytových sociálnych služieb.

Naďalej platí zákaz návštev v nemocniciach a zariadeniach sociálnych služieb.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinský samosprávny kraj