56-ročný Miloš zo Žiliny nabúral v križovatke, čelí obvineniu za jazdu pod vplyvom alkoholu


Foto: 56-ročný Miloš zo Žiliny nabúral v križovatke, čelí obvineniu za jazdu pod vplyvom alkoholu Foto: KR PZ Žilina

V pondelok 9. marca 2020 dopoludnia došlo v Žiline k dopravnej nehode, po ktorej polícia zadržala jedného z účastníkov. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu následne obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 56-ročného Miloša zo Žiliny.

Muž idúci z vedľajšej cesty na aute Škoda Octavia sa v križovatke zrazil s vozidlom Škoda Fabia, ktoré viedla po hlavnej ceste 23-ročná vodička. Po nehode však nezastavil ale pokračoval v jazde na neďalekú parkovaciu plochu, tam zostal stáť.


Dychová skúška 56-ročného vodiča bola pozitívna

„Pri dopranej nehode k zraneniu osôb nedošlo. U 23-ročnej vodičky alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Obvinený muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,57 mg/l (v prepočte 1,19 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Muži zákona opitého vodiča zadržali a eskortovali na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skončil skrátené vyšetrovanie a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina