Aj počas dnešného dňa sa očakáva silný vietor, mesto Žilina varuje návštevníkov lesoparku Chrasť


Foto: Aj počas dnešného dňa sa očakáva silný vietor, mesto Žilina varuje návštevníkov lesoparku Chrasť Foto: ilustračné

Dnes 11. februára sa očakáva v Žilinskom kraji výskyt silného vetra. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý zároveň vydal výstrahy. Meteorologická výstraha prvého stupňa platí pre všetky okresy v kraji s výnimkou Liptovského Mikuláša, kde bola vydaná výstraha druhého stupňa.

V čase od 09:00 do 16:00 hod. sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 - 23 metrov za sekundu, čo je 65 - 85 kilometrov za hodinu.

Z dôvodu silného vetra a zhoršených poveternostných podmienok upozorňuje mesto Žilina na zvýšené nebezpečenstvo v Lesoparku Chrasť. Návštevníci by si pri pohybe lesnými chodníkmi mali dať pozor na padajúce a odlomené konáre stromov. V areáli Budatínskeho parku platí celkové obmedzenie vstupu.

Na území Žilinského kraja sa s výnimkou dvoch okresov očakáva aj tvorba snehových jazykov a závejov. Tie predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výstraha prvého stupňa platí pre všetky okresy okrem Kysuckého Nového Mesta a Bytče. Trvanie meteorologickej výstrahy je do polnoci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ, Mesto Žilina