FOTO: Pani, ktorej po petarde v Žiline skolabovala fenka, má už šteniatko afgánskeho chrta Dellis


FOTO: Pani, ktorej po petarde v Žiline skolabovala fenka, má už šteniatko afgánskeho chrta Dellis
Galéria: 14 fotiek

Začiatkom roka sme vás informovali o nešťastnej udalosti, ku ktorej došlo v Žiline na Silvestra. Počas doobedňajších hodín niekto hodil silný pyrotechnický výrobok v obývanej oblasti na Revolučnej ulici. Následkom zvukového efektu skolabovala štvorročná fenka afgánskeho chrta Atiya.

Tú venčil partner majiteľky, po silnej rane sa už fenka neprebrala ani u veterinárneho lekára. Neohľaduplné vhodenie pyrotechniky s takýmto následkom pobúrilo väčšinu Žilinčanov. Množstvo z nich totiž poznali majiteľku aj samotnú Atiyu, ktorá patrila k výstavným afgánskym chrtom a v žilinských uliciach bola neprehliadnuteľná.

Vďaka pomocnej ruke českej chovnej stanice afgánskych chrtov s názvom “z Allahovy země”, z ktorej pochádzala aj Atiya, má už pani Jana od nedele doma výstavné triapolmesačné šteniatko Dellis v marhuľovej farbe Apricot. 


Dellis pochádza z unikátneho vrhu jedenástich šteniatok, pričom obaja rodičia sú šampióni pôvodom z Austrálie. Mladá afgánska chrtica si pomaly zvyká na prítomnosť ľudí, na fotografiách v albume môžete okrem nej vidieť aj jej rodičov. Na videu nižšie sa nachádza medzi 10 ďalšími súrodencami z vrhu.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu