SHMÚ upozorňuje na hmly s dohľadnosťou 50 až 200 metrov, do rána sa môžu tvoriť v celom kraji


Foto: SHMÚ upozorňuje na hmly s dohľadnosťou 50 až 200 metrov, do rána sa môžu tvoriť v celom kraji Foto: ilustračné

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes 18. decembra 2019 výstrahu pred výskytom hmiel v Žilinskom kraji. Tie sa môžu tvoriť už od 20:00 hod.

Výstraha má najnižší prvý stupeň a jej trvanie je od dnes 20:00 hod. do zajtra 19. decembra - 10:00 hod. Platí pre všetky okresy Žilinského kraja.

„OJEDINELE sa očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 200 m. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza SHMÚ.


V piatok sa očakáva silný vietor

SHMÚ vydal meteorologické výstrahy aj pred vetrom. Vo všetkých okresoch v Žilinskom kraji sa počas piatku 20. decembra MIESTAMI očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť okolo 12 m/s (45 km/h) a krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 - 23 m/s (65 - 85 km/h).

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ spresňuje SHMÚ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ