Chýbajúce prístrešky na zastávkach v Žiline odstránila reklamná spoločnosť po skončení zmluvy


Foto: Chýbajúce prístrešky na zastávkach v Žiline odstránila reklamná spoločnosť po skončení zmluvy

V decembri sme informovali o vybraných zastávkach v Žiline, na ktorých dnes nemôžu cestujúci využívať, v prípade nepriaznivého počasia, prístrešok. Pre pripravovanú rekonštrukciu, a aj z dôvodu skočenia platnej zmluvy s ich vlastníkom, ktorým bola reklamná spoločnosť, boli pôvodné prístrešky odstránené.

V rámci prvej etapy rekonštrukcie sa podarilo osadiť nové, tie sú už vo vlastníctve mesta. Prvá etapa ale nepokryla všetky zastávky, a tak došlo k situácii, kedy v niektorých miestach prístrešky chýbajú.

Príkladom je napríklad zastávka Komenského (na titulnej fotografii), na Mateja Bela na Hájiku takisto chýbal priestor na skrytie počas dažďa. Mesto tu pred týždňom osadilo dočasný prístrešok, ktorý bol predtým umiestnený na Bulvári. V druhej etape, ktorá pokryje aj tieto miesta, sa aktuálne čaká na schválenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.


„Obe etapy rekonštrukcie zastávok mestskej hromadnej dopravy (I. aj II.) boli plánované spoločne, preto sme prístrešky na vybraných zastávkových bodoch odstránili naraz. Bolo to aj z dôvodu ukončenia platnosti zmluvy so súkromnou spoločnosťou, ktorá bola majiteľom prístreškov situovaných na pozemku mesta. Spoločnosť sme vyzvali, aby na vlastné náklady odstránila svoje prístrešky z tých miest, zastávok, ktoré sa budú rekonštruovať v rámci I. a II. etapy,“ potvrdil hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu