Mesto Liptovský Mikuláš zrušilo novoročný ohňostroj a peniaze posiela na pomoc do Prešova


Foto: Mesto Liptovský Mikuláš zrušilo novoročný ohňostroj a peniaze posiela na pomoc do Prešova Foto: mikulas.sk

Po tragickom výbuchu plynu v jednom z bytových domov v Prešove sa začali mobilizovať ľudia z celého Slovenska, aby pomohli Prešovčanom v ťažkej situácii. Solidarita a empatia nechýba ani v srdciach mnohých obyvateľov Žilinského kraja, ktorí postupne prispievali na zbierku rôznymi formami.

V deň tragédie 6. decembra informovalo vedenie Liptovského Mikuláša o podpore mesta Prešov v sume 10-tisíc eur. Po smutnom víkende sa v pondelok zmobilizovali aj mikulášski hokejisti, ktorí sa rozhodli výťažok z dražby svojich vianočných dresov poslať rovnako na účet mesta Prešov určený pre obete tragédie.

Peniaze pôjdu z mestského rozpočtu, obyvatelia tak pomôžu obyvateľom

Obyvatelia Liptovského Mikuláša najnovšie navrhli na sociálnych sieťach, že sa radi zrieknu novoročného ohňostroja v prospech ľudí postihnutých tragédiou. Vedenie mesta sa na základe týchto návrhov rozhodlo pre jeho zrušenie a presun finančných prostriedkov na účet mesta Prešov.


„Je to krásna myšlienka a my sme ju vypočuli. Peniaze, ktoré boli určené na silvestrovský ohňostroj, presunieme radšej na účet mesta Prešov pre ľudí zasiahnutých výbuchom plynu na Mukačevskej ulici. Objednávku na silvestrovský ohňostroj v Liptovskom Mikuláši som už zrušil, v takýchto neľahkých životných situáciách si musíme pomáhať, ako sa dá,“ konštatoval primátor Ján Blcháč.

Mesto Liptovský Mikuláš by tak k sume 10 000 eur, ktoré budú na rokovaní zastupiteľstva 12. decembra schvaľovať poslanci, mali pripísať na účet zriadený mestom Prešov ďalších 1 500 eur, ktoré boli určené na silvestrovský ohňostroj. K podobnému kroku sa odhodlalo aj mesto Banská Bystrica. 

Krátko po tragédii prispela obetiam sumou 5 000 eur zo súkromných peňazí aj prezidentka Zuzana Čaputová. O silvestrovský program sa obyvatelia a návštevníci Liptovského Mikuláša nemusia obávať. Na Námestí osloboditeľov v posledný deň roka vystúpi od 22:30 h kapela Idea a o hudobnú produkciu sa postará DJ Peter Rak.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Liptovský Mikuláš