Dotykové tlačidlá na priechodoch pre chodcov v Žiline aktivuje dotyk v hornej časti


Foto: Dotykové tlačidlá na priechodoch pre chodcov v Žiline aktivuje dotyk v hornej časti

Už niekoľko mesiacov v Žiline fungujú na priechodoch pre chodcov nové signalizačné zariadenia, pomocou ktorých si chodci môžu privolať zelenú. Časť Žilinčanov, ktorá priechody využíva, však signalizuje zámer prejsť nesprávne - stláčaním časti, ktorá nie je na to určená

„Veľa ľudí v Žiline stále nevie používať nové dotykové tlačidlá pri semaforoch na priechode pre chodcov. Večne sa snažia stláčať svetlo namiesto plochy ktorá je na to určená. Rovnako sa mi stalo, že 5 minút asi 15 ľudí stálo na priechode pri Dome odborov, kým som si všimol, že nikto nestlačil tlačidlo. Toto nové ovládanie veľa ľudí nevie používať,“ upozornil čitateľ Ján.

Nové signalizačné systémy od spoločnosti ALAM môžu byť pre niekoho mätúce, keďže oproti predchodcom majú relatívne veľké plochy s vyšším počtom grafických prvkov. Plochu pre dotyk a signalizáciu označuje ruka s vystrčeným ukazovákom smerom hore v kruhu.

Okrem tohto prvku sú na signálnom zariadení aj symbol vo vrchnej časti, ikonka chodca, logo firmy ALAM, ktoré obsahuje tri pruhy smerujúce doprava a svetelný indikátor. Práve na ten ľudia, ktorí signalizujú záujem prejsť nesprávne, klikajú najčastejšie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu