Dobrovoľníci opäť v priebehu dnešného a zajtrajšieho dňa kastrujú pouličné mačky v Žiline


Foto: Dobrovoľníci opäť v priebehu dnešného a zajtrajšieho dňa kastrujú pouličné mačky v Žiline

Aj tento rok sú v uliciach Žiliny dobrovoľníci, ktorí v spolupráci s OZ Tul/k/áčik a mestom kastrujú pouličné mačky. Cieľom tejto kastračnej akcie je humánne riešenie nekontrolovaného množenia pouličných mačičiek. Kastrovanie prebieha dnes a zajtra, okrem zníženia počtu chorých, slabých a nechcených mačiatok by mala aktivita pomôcť k ozdraveniu kolónií pouličných mačičiek.

Zdravé a vykastrované mačičky budú 24 hodín po kastraciách vyputené opäť do svojho pôvodného prostredia, choré mačičky budú preliečené. Pre maximálnu účinnosť je potrebná aj vaša pomoc, a to v podobe informácií o lokalitách a častiach Žiliny, kde sa pravidelne nachádzajú pouličné mačky. 

„Potrebujeme čo najlepšie zmapovať lokality v Žiline a prímestských častiach Žiliny, kde sa zdržujú pouličné mačičky. Ak viete o nejakých pouličných mačičkách, ktoré potrebujú vykastrovať, napíšte nám email na zilina.macky@gmail.com , kde uvediete: lokalitu, približný počet mačičiek, či su mačičky plaché, alebo prítulne a dajú sa chytiť a prosím napíšte nám i tel.kontakt na vás,“ prosia dobrovoľníci. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu