V Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka je pripravený celodenný program venovaný ovčiarskemu remeslu


Foto: V Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka je pripravený celodenný program venovaný ovčiarskemu remeslu

Kysucké múzeum v Čadci pripravilo pre návštevníkov v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka na nedeľu 28. júla 2019 celodenný program venovaný ovčiarskemu remeslu.

Od 12.00 do 16.00 hod. v objekte Do Potoka budú môcť návštevníci ochutnávať syrové výrobky spojené s ukážkou výroby syrových korbáčikov. Pri objekte U Rybov sa zoznámia so spracovaním ovčej vlny s ukážkami čechrania a kramplovania vlny, kde je pre deti pripravené malé tvorivé prekvapenie.

O kultúrny program a ochutnávky ďalších špecialít sa postará Folklórna skupina Dolinka z Novej Bystrice v objekte u Rybov. Nebude chýbať ani baraní guláš. Pozrieť si môžete výstavu Lokomotívy tak trochu inak na poschodí v stanici Skanzen a v Raganovom mlyne si na svoje prídu deti i dospelí, kde sa nachádza okrem výstavy makiet vláčikov  banerová výstava Vlaky s vôňou dreva a detská izba, ktorá slúži pre mamičky - rodiny s malými deťmi na oddych.

Čaro letnej prírody si môžete vychutnať jazdou po Historickej lesnej úvraťovej železnici vo vláčiku alebo drezine, na ktorú sa musíte objednať telefonicky na č.t. 0421/41/4397219. Na celodenné podujatie Vás srdečne pozýva a deň plný zážitkov praje aj zriaďovateľ Kysuckého múzea v Čadci, Žilinský samosprávny kraj.

Miesto: Skanzen Nová Bystrica - Vychylovka
Dátum: 28.07.2019 - 12:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu