AKTUÁLNE: O zámene a výkupe pozemkov na kúpalisku v Žiline dnes zastupiteľstvo nerozhodne


Foto: AKTUÁLNE: O zámene a výkupe pozemkov na kúpalisku v Žiline dnes zastupiteľstvo nerozhodne Foto: zilina.sk

Dnes mali mestskí poslanci v Žiline opäť rozhodovať o návrhu majiteľa jedného z pozemkov v areáli kúpaliska na zámenu pozemkov, čo by mu pomohlo sceliť jeho parcely.

Súčasťou navrhovaného materiálu bola aj podmienka, aby v prípade bezodplatnej zámeny dvoch pozemkov o rozlohe 372 metrov štvorcových, odkúpilo mesto ďalších 470 metrov štvorcových pozemkov a prístrešok za celkovú cenu 98 790 eur.

Bod z rokovania stiahol primátor Peter Fiabáne po tom, ako ho o to požiadal navrhovateľ - súkromný vlastník. Predošlé mestské zastupiteľstvo už schválilo možnosť odkúpenia všetkých predmetných parciel, teda aj tej o rozlohe 372 metrov, ktorú chcel majiteľ zameniť, v roku 2017.

Poslanci stanovili celkovú cenu na 159 720 eur za prístrešok a 842 metrov štvorcových. V stanovenej ročnej lehote však nebola zmluva uzatvorená. Cenu za meter štvorcový navrhoval žiadateľ na úrovni 157 eur za meter štvorcový, pričom vychádza z cien pri vykupovaní pozemkov v areáli od iných majiteľov.

zdroj: zilina.sk

Pre porovnanie hodnoty navrhovaných zamieňaných pozemkov o rozlohe 372 metrov štvorcových dalo mesto vypracovať posudok, z neho vyplýva, že cena pozemkov predstavuje 131,19 eur za meter štvorcový.


Oddelenie architektúry a územného plánovania so zámenou nesúhlasí, navrhuje odkúpiť všetky pozemky do vlastníctva mesta podobne, ako to schválilo zastupiteľstvo v roku 2017. Komisia územného plánovania a výstavby odporučila schválenie návrhu, komisia životného prostredia neprijala platné uznesenie. 

K stiahnutému návrhu bolo pripojené aj vyjadrenie konateľa Mestskej krytej plavárne Jaroslava Koválika. Ten odporučil poslancom odkúpiť všetky predmetné parcely za účelom scelenia areálu kúpaliska a možnosti jeho ďalšieho rozvoja. Ak by nebolo možné odkúpiť všetky predmetné pozemky v súkromnom vlastníctve, súhlasí aj s bezodplatnou výmenou časti z nich:

„V prípade neuskutočniteľnosti zámeru odkúpenia všetkých súkromných pozemkov a stavieb v areáli MKP, s.r.o. vo vlastníctve p. Holienčíka súhlasím s odkúpením pozemkov ako aj s bezodplatnou zámenou pozemkov.“

Nakoniec bol materiál z rokovania stiahnutý na podnet navrhovateľa zámeny a odkúpenia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu