Kvôli požiaru pod Rondlom bola vyhlásená mimoriadna situácia, došlo k výraznému poškodeniu mosta


Foto: Kvôli požiaru pod Rondlom bola vyhlásená mimoriadna situácia, došlo k výraznému poškodeniu mosta Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu 19. mája krátko pred 01:30 hod. vypukol požiar v objekte kultúrneho centra Stanice Záriečie pod Rondlom v Žiline, ktorého prevádzkovateľom je Občianske združenie Truc sphérique. Záchranné zložky dorazili bezprostredne po nahlásení požiaru a do menej ako dvoch hodín požiar uhasili.

V skorých ranných hodinách prišli na miesto nehody aj predstavitelia mesta vrátane žilinského primátora Petra Fiabáne. Krízový štáb zasadal dvakrát a to o 7:00 a 8:30 hod. Následne o 9 hodine bola vyhlásená mimoriadna situácia v Žiline, nakoľko došlo k výraznému poškodeniu časti mostného objektu Rondel. Momentálne je výluka dopravy na tomto úseku riadená. 

„Aktuálne intenzívne pracujeme na návrhu zmeny dopravného riešenia v tomto úseku tak, aby bola zabezpečovaná doprava už od dnes a aj v najbližších dňoch. Preto prosím vodičov, aby sa dočasne vyhli prejazdu cez Rondel,“ povedal Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina, predseda krízového štábu.     

Ďalšie vyjadrenie k riešeniu dopravnej situácie bude dnes, 19. mája 2019, o 12 hod. na stanici Záriečie v Žiline.

Galéria: 7 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina