Preventistka žilinskej polície vzdelávala deti z materskej školy v Zádubní o cestnej premávke


Foto: Preventistka žilinskej polície vzdelávala deti z materskej školy v Zádubní o cestnej premávke Foto: Polícia

Deti v materskej škole v mestskej časti Žilina - Zádubnie sa v uplynulých dňoch zúčastnili preventívnej akcie, ktorú zorganizovala preventistka KR PZ v Žiline. Išlo o aktivitu pre predškolákov, kde sa počas premietania prezentácie na tému „Doprava pre deti“ dozvedeli o dôležitých pravidlách v cestnej premávke - najmä o pravidlách pre chodcov ale aj vodičov či cyklistov.

„Počas prednášky sme si precvičovali prechod cez cestu, kde nie je semafor, ani zebra. Policajtka deťom vysvetlila, aké je dôležité nosenie reflexných prvkov a pre cyklistov nosenie cyklistickej prilby. Názornými ukážkami deťom predviedla pád z bicykla na hlavu a možnosti zranenia pri páde bez cyklistickej prilby. Precvičili sme si základné dopravné značky,“ informuje o akcii polícia.

V mestskej časti nie sú vybudované chodníky a deti sú nútené chodiť po ceste. Policajtka im preto vysvetlila po ktorej strane cesty sa chodí v prípade, že hlavná cesta nemá chodníky. Túto situáciu si následne aj precvičili.

Deti boli za svoju aktivitu odmenené drobnými reflexnými prvkami a policajným pexesom. Na záver pani policajtke zaspievali a podarovali jej výkresy s policajnými obrázkami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia