Mesto Žilina pripravilo počas apríla niekoľko upratovacích aktivít, zapoja sa aj školy


Foto: Mesto Žilina pripravilo počas apríla niekoľko upratovacích aktivít, zapoja sa aj školy Foto: ilustračné - pixabay.org

Po náročnej zime a zídení snehu spozorovali obyvatelia Žiliny neporiadok na sídliskách aj v mestských častiach. Napriek tomu, že firmy spolupracujúce s mestom už začali jarné upratovanie, nie všetky nečistoty sa darí odstrániť okamžite. Aj preto mesto prišlo s nápadom vyhlásiť aktuálny mesiac za mesiac čistoty. 

„Veľmi silno vnímam, že Žilinčanov trápi nečistota a neporiadok v uliciach, v parkoch, na verejných priestranstvách. Vidíme to na množstve podnetov, ktoré nám každým dňom prichádzajú. Prichádzame preto s výzvou „sme ZA čistejšie mesto“, ku ktorej sa môžu pridať všetci, ktorým záleží na čistejšej a krajšej Žiline. Každý z nás môže priložiť aspoň malým kúskom ruku k dielu. Verím, že na konci mesiaca vyhodnotíme, že sme spoločne urobili kus dobrej roboty,“ vysvetlil žilinský primátor Peter Fiabáne.

Okrem plánovaného navýšenia finančných prostriedkov, ktoré vedenie predložilo poslancom na schválenie už do aprílového zastupiteľstva, sú pripravené verejné akvitiy. Tých sa môžu vo forme dobrovoľníctva zúčastniť všetci občania Žiliny, nateraz je isté čistenie Vodného diela Žilina a Lesoparku Chrasť. 

„Nahlásených je niekoľko verejných akcií. V sobotu 20. apríla 2019 o 11.00 hod. sa bude čistiť Vodné dielo Žilina. Celý mesiac čistoty symbolicky zakončíme tradičným jarným čistením Lesoparku poslednú aprílovú sobotu, 27. apríla 2019,“ doplnil primátor. Do výzvy sa pridali aj žilinské základné a materské školy, tie si svoje okolie vyčistia v stredu 17. apríla 2019.  


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu