Starší žiaci vodnopólistického oddielu Nereus Žilina získali v Topoľčanoch striebro


Foto: Starší žiaci vodnopólistického oddielu Nereus Žilina získali v Topoľčanoch striebro Foto: Pirana Sport Club Topoľčany

Žilinskí vodnopólisti priviezli v kategórii starší žiaci začali svoje prázdniny účasťou na Memoriáli P. Kalinku v Topoľčanoch, kde získali striebornú medailu. Na výborne zorganizovanom turnaji sa zúčastnili družstvá z Prahy, Brna, Kamnika (SLO), Topoľčian ako aj kadetky z Topoľčian, ktoré kvôli chorobám nahradil rakúsky Graz.

Favoritom turnaja bol jednoznačne slovinský Vaterpolsko društvo Kamnik, ktorému žilinskí vodnopólisti v náročnom zápase podľahli 14:9. S českými Stepp Praha a Kometa Brno vodní pólo vyhrali 3:8 a 15:7, s domácou U15 mladí Žilinčania zahrali rovnako slušne a vyhrali 2:12.

Ozdobou turnaja bol sobotňajší večerný zápas, kde žilinskí džentlmeni obmäkčili srdiečka topoľčanských dievčat kvietkom a následne vyhrali so sympatickým výsledkom 14:9. 

„Turnaj v Topoľčanoch bol skutočným vodnopólovým sviatkom plným športu, vzájomného rešpektu, zábavy a radosti. Presne tak ako to má byť. Ďakujeme za pozvanie a tešíme sa nabudúce,“ dodal Róbert Hvorečný.  

Finálne poradie:

1 - Kamnik


2 - Žilina

3 - Praha

4 - Topoľčany

5 - Brno

6 - Topoľčany kadetky 

 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Waterpolo Žilina