Výtlky na ulici Mateja Bela na Hájiku sa objavujú každý rok, mesto zatiaľ kompletnú opravu neplánuje


Foto: Výtlky na ulici Mateja Bela na Hájiku sa objavujú každý rok, mesto zatiaľ kompletnú opravu neplánuje
Galéria: 3 fotky

Každoročne s príchodom zimy a mrazov sa na sídlisku Hájik v Žiline objavuje rovnaký problém. V určitom úseku ulice Mateja Bela, popri zastávke MHD s rovnomenným názvom, opakovane pribúdajú nové výtlky. Pomerne hlboké diery v asfaltovom kryte vozovky znepokojujú nejedného majiteľa auta.

V posledných týždňoch narazili na tieto výtlky mnohí vodiči, najmä tí, ktorí ulicou prechádzali po zotmení a za zákrutou ich nečakali. Na sídlisko jazdí kvôli nákupom aj značná časť obyvateľov okolitých mestských častí ako Bánová a Závodie či z obcí Hôrky a Bitarová. Na nepriaznivú situáciu so stavom vozovky nás preto často upozorňujú.

Mesto Žilina zatiaľ kompletnú rekonštrukciu tejto časti nemá v pláne, nakoľko neboli ani vyčlenené potrebné financie v rozpočte. Opravy nie sú našťastie nákladné, no nejaký čas trvá, kým sa zrealizujú. Mnohí by však uvítali, keby sa rozpadnutý úsek ulice Mateja Bela sfrézoval a následne by sa zhotovila pokládka nového asfaltového krytu.

Rekonštrukcia ulice Mateja Bela je finančne náročná investícia, ktorá nie je krytá v rozpočte mesta Žilina a v roku 2019 sa s ňou neuvažuje. Vykonávajú sa tu však opravy bežnej údržby (výtlky) podľa potreby. Najväčšie a nebezpečné výtlky sa opravili v tomto období  a ďalšie výtlky začneme opravovať po ukončení zimnej údržby ciest (približne na jar),“ uviedla hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Na opravy výtlkov sa v roku 2018 investovalo v prípade ulice Mateja Bela približne 160 eur. Napriek tomu, že nejde o vysokú čiastku, vykonávanie opráv je nevyhnutné takmer každý rok. Nehovoriac o dočasnom nekomforte, ktorý zažívajú vodiči.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu