Nová cyklotrasa na Solinkách obsahuje vady po niekoľkých týždňoch, diery spôsobujú aj vodiči


Foto: Nová cyklotrasa na Solinkách obsahuje vady po niekoľkých týždňoch, diery spôsobujú aj vodiči Foto: čitateľ

Obyvatelia žilinského sídliska Solinky môžu už niekoľko týždňov využívať novú časť cyklotrasy V6, ktorá sa plynule napája v smere od ulice Obvodová až po lávku pre peších na ulici Centrálna. Krátko po odovzdaní do užívania sa však na ploche objavili prvé problémy, na ktoré nás upozornil čitateľ. Ako je možné vidieť na titulnej fotografii, v niektorých častiach sa nový úsek rozpadá.

Zhotoviteľ podľa platnej zmluvy poskytuje na cyklotrasu záručnú dobu 60 mesiacov, zároveň je povinný odstrániť vady na diele. Mesto prostredníctvom hovorkyne potvrdilo, že tieto nedostatky bude reklamovať. Podľa zhotoviteľa však časť poškodení spôsobujú nezodpovedne parkujúci majitelia automobilov. Tí cyklotrasu poškodzujú.

„Podľa informácií, ktoré máme od zhotoviteľa, parkujú na novej cyklotrase autá a on nenesie zodpovednosť za prípadné škody, pretože cyklotrasa nie je na parkujúce autá dimenzovaná. Táto závada sa však zdá byť spôsobená iným dôvodom, nie parkujúcim autom,“ spresnila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Úsek na sídlisku Solinky má celkovú dĺžku približne 230 metrov, v ďalšej fáze pribudne cyklotrasa v úseku v smere na Vlčince, ktorá bude o niečo dlhšia - mala by mať približne 476 metrov. Výstavba cyklotrasy je spolufinancovaná zo štrukturálnych fondov a mestského rozpočtu. 

Štúdia cyklistických komunikácií v Žiline. Zdroj: Mulica.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu