Pacienti ŽILPO v Žiline majú parkovanie pred Kauflandom k dispozícii na 4 hodiny bezplatne


Foto: Pacienti ŽILPO v Žiline majú parkovanie pred Kauflandom k dispozícii na 4 hodiny bezplatne

Pred týždňom sme vás informovali o tom, že obchodný dom Kaufland v Žiline začal s reguláciou parkovania prostredníctvom parkovacích rámp. Návštevníci si tak musia pri príchode vziať lístok z automatu alebo im kamera nasníma evidenčné číslo vozidla, následne majú dve hodiny na to, aby mohli parkovisko bezplatne opustiť. Opatrenie je zamerané na zlepšenie komfortu zákazníkov predajne.

V posledných mesiacoch totiž pribúdali vozidlá, ktorých majitelia nenavštevovali Kaufland alebo susednú polikliniku ŽILPO. Parkovisko sa stalo záchytným pre ľudí dochádzajúcich do Žiliny za prácou alebo návštevníkov klientskeho centra v neďalekom Europalace. Obmedzením chce Kaufland zlepšiť situáciu na parkovisku, aktuálne pristavuje ďalšie za budovou.

Pacienti susednej polikliniky ŽILPO krátko po zavedení opatrenia vyjadrili obavy o to, či sa im návšteva lekárov nepredraží. Podľa parkovacieho lístku bude návštevník platiť za každú hodinu nad bezplatné 2 hodiny sumu 2 eurá. Pre pacientov polikliniky však spoločnosť vybavila dvojnásobnú bezplatnú parkovaciu lehotu.

Parkovací lístok z parkoviska Kauflandu.

„V rámci rokovania pred začatím výstavby naša spoločnosť dohodla podmienky pre parkovanie našich pacientov na 4 hodiny bezplatne. Podľa našich štatistík využíva krátkodobé parkovanie využíva približne 400 pacientov, z toho dlhšie ako dve hodiny parkuje približne 100 až 150 pacientov denne,“ spresnil Vladimír Oleár zo ŽILPO. 

Pacienti polikliniky pri návšteve postupujú rovnako ako v prípade zákazníkov Kauflandu - odoberú si lístok z automatu pri parkovacej rampe alebo nechajú svoju ŠPZ naskenovať. Ak sú vybavení do dvoch hodín, rampa ich automaticky pustí.


Rampy pri Kauflande sú už v prevádzke.

Ak prekročia dvojhodinový limit, lekár im potvrdí parkovací lístok alebo vydá potvrdenie, na základe čoho im na vrátnici v poliklinike im pri odchode bude predĺžený limit na 4 hodiny tak, aby mohli parkovisko bezplatne opustiť. Na odchod z parkoviska po predĺžení lehoty majú 10 minút.

Štvorhodinovú lehotu by mali podľa vedenia ŽILPO stihnúť všetci pacienti: „Podľa našich údajov sa do štyroch hodín v našom zariadení vybaví každý pacient. Samostatnou kapitolou sú pacienti dialýzy, ktorí sú riešení individuálne priamo vedením dialýzy,“ uzavrel Oleár. 

Galéria: 16 fotiek
 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu