V stredu 19. decembra budú v Žiline slávnostné uvedené do prevádzky nové elektrobusy


Foto: V stredu 19. decembra budú v Žiline slávnostné uvedené do prevádzky nové elektrobusy Foto: DPMŽ

V stredu 19. decembra sa uskutoční v meste Žilina slávnostné uvedenie nových elektrobusov do prevádzky. Cestujúci ako aj priaznivci MHD sú pozvaní na oficiálne spustenie, ktoré začne prezentačnou jazdou v mestskej časti Brodno, program bude následne pokračovať na námestí Andreja Hlinku v centre mesta.

Do prevádzky budú uvedené dva elektrobusy typu Škoda 26SH01

Oficiálna časť programu sa začne o 13:30 hod. prezentačnou jazdou zo zastávky „Brodno“ (viď cestovný poriadok nižšie) za účasti primátora mesta Žiliny Petra Fiabáne a bude sprevádzaná kultúrnym hudobným doprovodom. Súčasťou jazdy bude aj odvoz žiakov z Brodna do Vrania (zastávka „Labutia“).

Následne bude program pokračovať na Hlinkovom námestí krstom oboch nových elektrobusov o 14:00 hod. Na záver bude pre zúčastnených pripravená krátka prezentačná jazda okolo centra mesta, počas ktorej si budú môcť cestujúci vychutnať jazdu novým nízkopodlažnými ekologickými elektrobusmi Škoda 26SH01.


„Spustenie prevádzky dvoch kusov elektrobusov predstavuje zavŕšenie obnovy vozidlového parku autobusov, ktoré sa začalo už v roku 2014. Za obdobie uplynulých štyroch rokov bolo zaradených do prevádzky presne 19 nízkopodlažných autobusov s dieslovým pohonom, 16 nízkopodlažných autobusov s hybridným pohonom a dva elektrobusy,“ uvádza Dopravný podnik mesta Žiliny.

Dva nové elektrobusy budú jazdiť výhradne na elektrickú energiu a nebudú tak produkovať žiadne emisie. Svojou jedinečnosťou a použitými technológiami predstavujú technologický vrchol súčasného vozidlového parku žilinského dopravného podniku.

ZASTÁVKA ČAS ODCHODU
Brodno  13:30*
Brodňanská 13:32
Labutia 13:40
Námestie hrdinov 13:47
Kysucká 13:49
Železničná stanica 13:51
Námestie Andreja Hlinku 13:55


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ