Neviete, čo darovať pod stromček? Pozrite si 12 tipov na vianočné darčeky zo Žiliny


Foto: Neviete, čo darovať pod stromček? Pozrite si 12 tipov na vianočné darčeky zo Žiliny

Vianoce sa nezadržateľne blížia a mnohí stále premýšľajú, čím obdarujú svoju rodinu, blízkych, priateľov, či známych. V predvianočnom zhone sa však občas stáva, že človek nedokáže nájsť darček, s ktorým by bol celkom stotožnený. Niektorí ľudia trávia dlhé hodiny prezeraním stoviek produktov v internetových obchodoch, kde sa snažia nájsť niečo, čo obdarovaného skutočne poteší. 

Často však hľadajú to, čo majú doslova priamo pod nosom. V Žiline sa nachádza množstvo menších predajní, výrobcov a rodinných firiem, ktoré ponúkajú rôzne druhy zaujímavých produktov a služieb. Tie môžu ľahko pomôcť vyriešiť otázku, čo darovať pod stromček. Spomedzi lokálnych značiek preto vyberáme niekoľko zaujímavých tipov.

JATE - ručne háčkované bytové doplnky a dekorácie

Nová značka JATE, ktorá vznikla v Žiline len prednedávnom, ponúka netradičné bytové dekorácie a doplnky vyrobené zo 100% bavlny. Záujem o handmade produkty v súčasnosti rastie najmä pre ich jedinečnosť a precízne spracovanie. Týmto originálnym módnym doplnkom, ktorý zaujme svojou jednoduchosťou a zároveň eleganciou, môžete na Vianoce potešiť svojich blízkych.

Dekoratívny doplnok je vhodný napríklad na odkladanie kozmetiky, drobností v domácnosti, hračiek či mobilov. Poslúžiť môže aj na časopisy, kľúče či dokonca ako kvetináč alebo pohár na ceruzky. Využitie je skutočne neobmedzené a závisí len od vašej fantázie.

Novinkou v ponuke JATE Handmade sú kvalitné háčkované kabelky vo viac ako dvadsiatich farbách, ktoré ocení nejedna manželka či priateľka. Celú ponuku nájdete na stránke www.jate.sk/eshop


Wellness Paradise - miesto pokoja a oddychu

Rodinné wellness centrum, nachádzajúce sa na okraji sídliska Vlčince, ponúka široké možnosti oddychu a relaxácie. Zažiť prečistenie mysle a uvoľnenie napätia v svaloch, napríklad uprostred pracovného týždňa, napomôže zlepšiť náladu či pracovný výkon. Záujem o tieto služby neustále rastie, dôkazom čoho je viac než 1500 spokojných zákazníkov za prvé 4 mesiace fungovania wellness centra.

V dnešnom unáhlenom svete dokáže poukaz na vstup do wellnessu vyčariť mnohým ľuďom úsmev na tvári, pretože si konečne doprajú vytúžený oddych. A ani za ním nemusia ďaleko cestovať. Wellness Paradise nájdete v novovybudovaných priestoroch Rezidencie Lesopark, kde ponúka množstvo regeneračných, relaxačných a uvoľňujúcich procedúr.  Zamerané je najmä na saunový svet a spa procedúry. 

Podrobné informácie o ponúkaných službách (permanentkách) a darčekových poukazoch získate osobne pri návšteve, na tel. čísle 0950 333 666 alebo na stránke www.wellness-paradise.sk. Odporúčame sledovať aj stránku na Facebooku, kde prebiehajú rôzne súťaže.


Runo-Slovakia - predajňa špičkových produktov zo 100% ovčej vlny MERINO

To, že vlnené výrobky sú prírodným termostatom, keďže v lete príjemne chladia a v zime zahrejú, vedeli už naši predkovia. V súčasnosti sú produkty z ovčej vlny veľmi populárnym darčekom. Medzi najobľúbenejšie patria napríklad papučky z ovčieho rúna či vlnené vesty, ale potešiť dokáže aj pekná deka alebo prikrývka. 

Kvalitné slovenské výrobky z ovčieho rúna ponúka tradičný obchod Runo-Slovakia. Môžete si ich prezrieť a najmä osobne vyskúšať priamo v predajni na Bottovej ulici č.3 v centre Žiliny, alebo objednať online prostredníctvom stránky www.runo-slovakia.sk. Nič však lepšie nenahradí osobnú skúsenosť, pri ktorej máte navyše možnosť výberu z viacerých farebných variantov.


Verticcio - limitovaná vianočná edícia “čaro Vianoc”

Špeciálny blend z limitovanej vianočnej edície žilinskej pražiarne Verticcio je jedinečnou zmesou 100% arabík, v ktorej pocítite chuť granátového jablka, perníkového korenia, mliečnej čokolády či figy. Veríme, že dúšok tejto kávy Vám spraví každý jeden sviatočný deň o niečo krajší a pokojnejší. 

Verticcio coffee & tea je mladá slovenská spoločnosť, ktorá sa zaoberá pražením kávy vlastnej značky Verticcio. Okrem praženia a predaja kávy ponúka možnosť zákazníkom ochutnať svoju kávu a zároveň zakúpiť prvotriedny tovar v troch špecializovaných predajniach a na eshope - www.verticcio.sk.

Jedna z kamenných predajní, kde kúpite príslušenstvo na prípravu kávy od šálky až po profesionálny kávovar, kvalitný čajový sortiment a čokoládové produkty slovenského pôvodu sa nachádza aj na žilinskom Bulvári.


ČOKOmánia - čokoládky z produkcie rodinnej firmy

V priestoroch malej žilinskej firmy ČOKOmánia vznikajú chutné čokoládové pralinky, ktoré sú vyrábané ručne a z najkvalitnejších surovín bez umelých prísad a konzervantov. Väčšina produktov je vyrábaná na objednávku, čo zaručuje, že všetky produkty sú čerstvé.

Originálny obsah si zaslúži aj originálny obal. Preto majú zákazníci možnosť vytvoriť si svoj vlastný obal krabičky bonboniéry s obľúbeným obrázkom, vlastným textom či dokonca vlastnou fotografiou. Vznikajú tak originálne darčeky, ktoré potešia nielen telo, ale aj dušu. Všetky produkty a informácie nájdete na www.cokomania.sk alebo na facebook.com/COKOmania.


GentleJam - gurmánsky zážitok pre ŇU a pre NEHO

Je jedinečný, svetovo ocenený a s poriadnou dávkou alkoholu. GentleJam je žilinská  značka, ktorá v sebe ukrýva džemy a omáčky s premiovým alkoholom. Tieto  unikátne produkty už pozbierali aj niekoľko svetových ocenení, preto nás veľmi teší,  že vám ich môžeme odporučiť ako skvelý darček pod stromček. 

Ak neviete ktorý vybrať tomu vášmu gurmánovi, odporúčame darčekové miniboxy pre ŇU a pre NEHO, ktoré v sebe ukrývajú vzorky z týchto jedinečných chutí. Nájdete  tam okrem iného aj Malinový džem s rozmarínom a Kubánskym rumom,  Višňový džem s výberovou kávou a Metaxou Private Reserve, či Čučoriedkový džem s  portským vínom.

A čo je výborné, produkty si viete prísť vyzdvihnúť aj osobne  v kancelárii GentleJam v centre Žiliny.


Marcciani Barbers - tradičné pánske holičstvo

Kedysi bolo zvykom, že sa do pánskeho holičstva nechodilo iba za úpravou zovňajšku, ale aj za oddychom či diskusiou. Návšteva sa v časoch pravých džentlmenov niesla v duchu veľmi príjemnej atmosféry a relaxu. Táto tradícia dnes postupne opäť ožíva a návšteva holičstva sa znova stáva dôležitou súčasťou starostlivosti u mužov.

Marcciani Barbers je nové barberstvo, ktoré vzniklo v Žiline pred približne rokom. Medzi jeho hlavné služby patrí strihanie mužov podľa tradičných postupov, či už ide o vlasy alebo bradu.

Preto ak chcete niekomu zo svojich blízkych dopriať príjemne strávenú hodinku, počas ktorej sa z neho stane dokonalý džentlmen, venujte mu pod stromček darčekový poukaz do holičstva Marcciani Barbers. Na výber tiež máte širokú ponuku balení kozmetiky na vlasy či bradu.


Keramika NIKA - predajňa s darčekmi v centre Žiliny

Obchodík v centre Žiliny s názvom Keramika Nika ponúka už niekoľko rokov ručne vyrábanú keramiku, suveníry zo Slovenska aj Žiliny a množstvo produktov, ktorými môžete na Vianoce potešiť svojich blízkych. Tohtoročnou novinkou je snežná guľa Žilina a ručne vyrábané mydlové kytice. V čase blížiacich sa Vianoc je sortiment rozšírený o tematicky zamerané výrobky. 

V predajni na Mariánskom námestí v Žiline (na rohu smerom od tržnice), na vás čaká široká ponuka darčekov pre rodinu, kamarátov či kolegov. Ak by vás náhodou handmade výrobky neoslovili, stále máte na výber aj milé a pekné darčeky z dovozu.  

Keramika Nika ponúka tiež drevené, skladacie a polyresinové betlehemy, ručne maľované vianočné gule na sviečku či veľký výber snehových gulí, vianočné oleje do arómalámp a vianočné ozdoby. Z keramiky je veľmi obľúbený Jablkogril, nádobky na med a veľa ďalších darčekov pod stromček. Niektoré výrobky si môžete pozrieť a objednať na stránke www.darcekyukatky.eu, kde nájdete aj adresy predajní.


Poctivé masáže - Darčekový poukaz na Večernú antistresovú masáž

V masérskom salóne Poctivé masáže , ktorý sídli v centre mesta môžete zažiť  unikátnu masáž špeciálne vytvorenú pre tých, ktorí sú vypätí alebo majú psychicky náročnú prácu. Pozostáva z jedinečnej zostavy hmatov, v rámci ktorej sa masíruje tvár, dekolt, ruky a na záver chodidlá, čo ocenia najmä tí, ktorí denno denne stoja dlhé hodiny na nohách. 

Táto masáž sa robí vyslovene vo večerných hodinách, aby aj atmosféra bol  jedinečná... salón je nasvietený sviecami, v pozadí hrá príjemná akustická hudba a všade rozvoniava prírodný olej s 31 liečivých rastlín, ktorým masér zároveň aj masíruje, pretože napomáha pri odbúraní stresu a navodení pocitu uvoľnenia. 

Túto večernú antistresovú masáž si môžete kúpiť vo forme nádherného  darčekového poukazu, na ktorom prepracovaní si v salóne dali poriadne záležať. Okrem tejto masáže máte na výber aj mnoho ďalších, stačí si pozrieť ponuku a vybrať si TU.


yako yako - exkluzívne šatky na nosenie detí

Žilinská značka yako yako vznikla v čase, keď jej zakladateľka žila s rodinou vo Švédsku. Dizajn týchto exkluzívnych šatiek je preto inšpirovaný práve škandinávskym minimalizmom.

Nosenie v šatke má pre matku a jej dieťa mnoho výhod a je prirodzeným prechodom z matkinho brucha na jej brucho. Mamička s dieťaťom v šatke môže promptne reagovať na jeho potreby, zabezpečuje medzi nimi neustály kontakt, ktorý je veľmi dôležitý po narodení a v prvých mesiacoch pre správny psychický vývoj dieťaťa. Nosenie v ergonomickej polohe v šatke tiež zabezpečuje správny vývoj bedrových kĺbov a odľahčuje matkine ruky pri nosení bábätka, ktoré si vyžaduje neustálu blízkosť a teplo matky.

Materiály na výrobu šatiek yako yako pochádzajú z európskych priadiarní a sú výhradne prírodné. Patrí medzi ne napríklad organická bavlna, vlna merino, hodváb a ľan. Výroba týchto dizajnových kúskov prebieha v tkáčovni, kde ich utkajú podľa zadaných parametrov tak, aby spĺňali všetky funkcie ako nosnosť, jemnosť alebo hrúbku. Výsledkom je nielen praktický ale aj elegantný produkt, dostupný v rôznych variantách. Celú ponuku môžete vidieť na www.yakoyako.com/e-shop.


Autoškola PRO - žilinská autoškola s novými metódami

Nový neštandardný typ autoškoly, ktorá vznikla v Žiline pred necelým rokom, sa zameriava na výučbu budúcich vodičov novými spôsobmi a metódami. Spomedzi bežných autoškôl tak nevyčnieva len svojimi vozidlami značky Audi, ale predovšetkým vzdelávaním v oblasti nepísaných pravidiel premávky či konkrétnymi situáciami z praxe a ich riešením.

Kolektív inštruktorov ako aj samotní majitelia Autoškoly PRO dbajú na to, aby všetci žiaci skončili kurz ako uvedomelí vodiči, ktorí si v praxi hravo poradia aj v ťažkých situáciach a úspešne sa zaradia do čoraz divokejšieho sveta cestnej premávky.

Ak zvažujete, že na Vianoce chcete niekoho napríklad v rodine potešiť poukazom na kvalitný kurz autoškoly, určite neprehliadnite ponuku Autoškoly PRO. Všetky informácie získate na stránke www.autoskola.pro.


Autoumyváreň MAX - ručná umyváreň s kvalitnými službami

Aj vy poznáte človeka, ktorý sa o svoje auto skutočne vzorne stará, má ho vždy čisté a nablýskané? Potešte ho na Vianoce a venujte mu pod stromček darčekový kupón na ručné umytie karosérie spolu s dlhodobou ochranou pred nežiadúcimi účinkami posypovej soli. Vyčistenie exteriéru a interiéru ocení počas zimných mesiacov nejeden majiteľ auta, zvlášť ten, ktorý na svojho tátoša nedopustí.

Venovať môžete rôzne kupóny v rôznych hodnotách a na rôzne služby, všetko závisí od vašich požiadaviek. Stačí prísť osobne do obchodného centra MAX na Solinkách, kde sa autoumývareň nachádza v priestoroch garáží. Po dohode a prípadnom poradení sa s personálom, vám bude vystavený darčekový kupón na mieru.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok