Čitateľ našiel pred budovou NBS v Žiline tisíceurovú "bankovku"


Foto: Čitateľ našiel pred budovou NBS v Žiline tisíceurovú "bankovku" Foto: čitateľ

Na zaujímavý nález v blízkosti pobočky Národnej banky Slovenska v Žiline nás upozornil čitateľ. V miniparčíku neďaleko hlavného vchodu objavil zabalený zväzok “bankoviek” s nominálnou hodnotou 1000 eur, papierové obdĺžniky majú v spodnom rohu uvedený aktuálny rok.

„Pekný deň, toto sme pri prechádzke našli pri budove NBS v Žiline, zaujímavý objav. Neviete čo by to mohlo byť? Pre istotu som to tam nechal,“ uviedol čitateľ, ktorý nám poslal fotografiu. Najvyššia hodnota bankovky v eurozóne je päťsto eur, bankovka je sfarbená do fialova.

Zabalený zväzok v igelitovej fólii sa nachádza vľavo od hlavného vchodu budovy.

Už podľa fotografie je možné rozoznať, že na nájdenej bankovke absentujú ochranné prvky. Pred niekoľkými dňami prišiel s návrhom na odstránenie jedno a dvojcentových euromincí z obehu pre problémy v sektore maloobchodu Zväz obchodu SR.

Práve Národná banka Slovenska zaujala k takémuto návrhu kladné stanovisko, takže môže ísť o vtipnú paródiu a snahu poukázať na potrebu zvýšiť nominálnu hodnotu najvyššej bankovky.


Už na budúci rok sa tiež predpokladá, že by sa priemerná mzda v národnom hospodárstve mohla prehupnúť práve cez tisíc eurovú hranicu. Kuriózny nález v blízkosti žilinskej pobočky národnej banky by mohol súvisieť aj s nachádzajúcimi komunálnymi voľbami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu