Na mládežníckej výmene Experience2go privítali v Žiline 49 mladých ľudí z celej Európy


Foto: Na mládežníckej výmene Experience2go privítali v Žiline 49 mladých ľudí z celej Európy
Galéria: 6 fotiek
Foto: Bea Benikovská, Marek Gřešek

Mládežnícka výmena “Experience2go” sa konala v Žiline od 30. augusta do 8.septembra 2018 a bola realizovaná Nadáciou Krajiny harmónie v rámci programu Erasmus plus. Na mládežnickej výmene sa zúčastnilo 49 mladých ľudí z Portugalska, Nemecka, Španielska, Grécka, Maďarska, Slovenska, Veľkej Británie a Českej republiky.

Výmena sa venovala téme identity a rozvíjaniu osobných kompetencií potrebných k atívnemu zapájaniu sa mladých ľudí do komunitného života. Na výmene sa zúčastnili mladí ľudia s postihnutím a bez postihnutia, so znevýhodnením a bez znevýhodnenia, z rôznych krajín, s rôznymi schopnosťami a s rozličným vnímaním sveta.

Počas výmeny sa vytvorila tvorivá atmosféra, v ktorej bolo možné odbúravať stereotypy či predsudky, ktoré v sebe máme a takto bojovať proti diskriminácii. Inkluzívnym prístupom sa počas výmeny vytvorilo prostredie, kde mal každý svoje miesto a rešpekt ostatných bez ohľadu na pohlavie, rasu, náboženstvo, zdravotné postihnutie alebo sexuálnu orientáciu.

Výsledky zo všetkých aktivít a tvorivých dielní (divadelná, hudobná, tanečná, workshop tvorivých rúk) sa spojili do finálneho predstavenia, ktoré účastníci prezentovali na verejnosti na festivale Internos.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Experience2go