Opitý poľský kamionista sa pokúšal prejsť cez úzke ulice na Hájiku, spôsobil škodu za 6.300 eur


Foto: Opitý poľský kamionista sa pokúšal prejsť cez úzke ulice na Hájiku, spôsobil škodu za 6.300 eur
Galéria: 4 fotky

Obyvatelia sídliska Hájik zažili v utorok 3. júla rušné ráno. V skorých ranných hodinách sa cez ulicu Petzvalova snažil prejsť kamión s návesom. Na ceste sa majú často problém obísť dve osobné autá, nakoľko po oboch stranách ulice sa parkuje. Vodič nákladného auta však aj napriek tomu skúšal prejsť, následkom čoho poškodil niektoré zo zaparkovaných vozidiel.

Ľudia na miesto ihneď privolali políciu. Podľa polície vodič viedol nákladné vozidlo Iveco s návesom, pričom sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a pri vchode bytového domu narazil do odstaveného vozidla Peugeot 308. Následne pokračoval v jazde a pred vchodom iného bytového domu narazil do odstaveného vozidla Toyota Verso a tiež poškodil spätné zrkadlo na odstavenom vozidle Suzuki Vitara.

Policajti po dopravnej nehode vykonali u vodiča dychovú skúšku, ktorej výsledok bol 0,61 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,27 promile. K zraneniu osôb pri dopravnej nehode našťastie nedošlo. Hmotná škoda je však odhadnutá na sumu približne 6.300 €.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline obvinil 51-ročného muža (občana Poľska) z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorý dňa 3. júla 2018 v skorých ranných hodinách spôsobil v Žiline na sídlisku Hájik dopravnú nehodu.  Obvinenému vodičovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ uviedla pre Žilinak.sk hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Podľa informácií od našich čitateľov bol následne kamión zaparkovaný na ulici Petzvalova, kde stál necelé dva dni. Vodič, ktorému policajti zadržali vodičský preukaz, sa mal ešte nejaký čas okolo neho pohybovať. Ľuďom údajne tvrdil, že čaká na kolegu, ktorý nákladné auto odvezie preč.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu