V areáli spoločnosti Libex v Považskom Chlmci včera večer horelo


Foto: V areáli spoločnosti Libex v Považskom Chlmci včera večer horelo
Galéria: 6 fotiek
Foto: Zb HaZZ Žilina

Žilinskí hasiči absolvovali včera 4. marca 2018 krátko po 21:00 hod. výjazd do mestskej časti Žilina - Považský Chlmec. V areáli spoločnosti Libex došlo k požiaru drevených paliet. O udalosti informovalo ako prvé operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Na miesto požiaru bolo vyslaných 8 príslušníkov s tromi kusmi hasičskej techniky. Zásahu sa zúčastnili aj členovia Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. 

Veliteľ zásahu si neskôr vyžiadal ďalšiu techniku a hasičov, aby sa požiar podarilo dostať pod kontrolu a úplne zlikvidovať. „Neskôr veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva HaZZ odovzdal miesto zásahu veliteľovi Záchrannej brigády HaZZ, Ktorá zostala na mieste až do úplnej likvidácie požiaru a následne sa vrátila na základňu,“ informuje ZB HaZZ na sociálnej sieti.


Na mieste udalosti zasahovalo celkovo 18 profesionálnych hasičov so 7 ks hasičskej techniky

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom bola zasiahnutá nakladacia rampa, obvodová stena a strešná konštrukcia budovy. Hasiči s použitím autonómnych dýchacích prístrojov uhasili lokálne ohniská v priestore nakladacej rampy a zrútenej poškodenej časti strešnej konštrukcie,“ uviedol mjr. Mgr. Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline

Hasiči za pomoci výškovej techniky skontrolovali stav strešného plášťa a za účelom vyhľadania skrytých ohnísk prekontrolovali priestory pomocou termovíznej kamery. Požiar bol zlikvidovaný do 3 hodín od zahájenia zásahu, k zraneniu osôb našťastie nedošlo. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu