Na plavárni pribudnú profesionálne štartovacie bloky OMEGA s nastaviteľnou oporou päty


Foto: Na plavárni pribudnú profesionálne štartovacie bloky OMEGA s nastaviteľnou oporou päty Foto: ilustračné - zeitprofi.at

Mestská krytá plaváreň v Žiline pridá po rekonštrukcii sociálnych zariadení a vnútorného bazéna, ktorý už spĺňa požiadavky na uznávanie medzinárodnych rekordov, aj nové štartovacie bloky. Vyplýva to zo zverejneného verejného obstarávania, spolu 8 blokov typu OSB 11 švajčiarskej značky OMEGA alebo jeho ekvivalentom, plánuje mesto nakúpiť za odhadovanú cenu 18 600 eur bez DPH.

Výhodou blokov OSB 11 od spoločnosti OMEGA je, že vďaka nastaviteľnej opore päty, ktorú si pretekár môže navoliť do piatich odstupňovaných pozícií, je štart rýchlejší. „Skok zo štartovného bloku je realizovaný s nastaviteľnou oporou päty, pri ktorom je telo vymrštené kolenami ohnutými v uhle 90 stupňov a výrazným spôsobom zvyšuje výbušnosť štartovacej fázy,“ uvádza sa vo verejnom obstarávaní.

 



Povrch našľapovanej dosky blokov je zhotovený z drsného, ale príjemného sklolaminátu. Rovnaké bloky boli využité aj na Letných olympijských hrách v roku 2016 v brazílskom Rio de Janeiro, štyri roky predtým z nich štartovali plavci v Londýne. Kritériom pre vyhodnotenie ponuky bude najnižšia cena. Lehota na predkladanie ponúk uplynula dnes, nové bloky by sa na plavárni mali objaviť do 20. januára 2018.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu