Vlaky RegioJet na trase Bratisla - Žilina - Košice sú stále v hre!


Foto: Vlaky RegioJet na trase Bratisla - Žilina - Košice sú stále v hre!

Mnohí z nás pocítili isté sklamanie, keď agentúra ČTK v stredu informovala, že RegioJet so zámerom prebratia železničnej dopravy na trase Bratislava - Žilina - Košice neuspel. Rovnako zaznelo, že prebratie tejto trate by sa riešilo len formou súťaže. „Na stole je ponuka od RegioJetu, že by medzi Bratislavou a Košicami už nejazdili vlaky pod hlavičkou štátnej spoločnosti, ale že by trať prevádzkovali už len oni,“ uviedol pre TREND.sk hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.

Aj keby RegioJet nedostal dotácie od štátu, stále môže na trať nastúpiť bez nich a prevádzkovať spojenie. „Budúci rok plánujeme spustiť rýchlikovú dopravu (z Bratislavy do Košíc) aj bez dotácií,“ povedal agentúre ČTK majiteľ holdingu Student Agency Radim Jančura.

Zmeny aj v termíne vstupu na trať Praha - Košice

Hlavná trať Bratislava - Košice cez Žilinu bude v podaní RegioJetu fungovať už od 14. decembra, pričom bude konkurovať nedotovaným vlakom ZSSK. Mení sa však termín príchodu na druhú, nemenej atraktívnu trať - z Prahy do Košíc. Tu RegioJet začne jazdiť už v polovici októbra, pričom zapojí jeden pár žltých vlakov RegioJet, ktorý má taktiež konkurovať ícečkam. Pôvodný dátum bol rovnako 14. decembra tak, ako ho mal naplánovaný ďalší súkromný prepracva - Leo Express. Na tejto trati bude jazdiť aj Pendolino.

zdroj: Trend


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu