Trojica mladíkov našla na Kysuciach 10-tisíc eur, namiesto ich vrátenia išli nakupovať do Žiliny


Foto: Trojica mladíkov našla na Kysuciach 10-tisíc eur, namiesto ich vrátenia išli nakupovať do Žiliny Foto: KR PZ

Trojica mužov z Kysuckého Nového Mesta našla pri prechádzaní autom po ulici Hurbanova v Kysuckom Novom Meste peňaženku s vyšším finančným obnosom. Nález namiesto odovzdania zatajili, časť peňazí navyše minuli na nakupovanie. Peňaženka patrila 43-ročnému mužovi, finančný obnos predstavoval približne 10 000 eur.

„Obvineniu z prečinu zatajenia veci čelí trojica mladíkov vo veku 18, 27 a 28 rokov z Kysuckého Nového Mesta. Obvinení mladíci mali vo štvrtok 15. júna popoludní na motorovom vozidle Ford  prechádzať po ulici Hurbanovej v Kysuckom Novom Meste, pričom na zemi mali zbadať peňaženku a presne nezistený počet bankoviek. Peňaženka a bankovky v hodnote 10.000,-€ mali krátko predtým vypadnúť z vrecka 43 ročnému mužovi,“
uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Krátko po náleze sa trojica vydala nakupovať do Žiliny, z nájdenia bankoviek ich však usvedčil kamerový systém. Krátko na to si preto pre mladých mužov prišla polícia, majiteľovi odozvdali 3 890 eur. Dvaja z mužov sú vo väzbe.

„Z miesta mali odísť do Žiliny, kde časť peňazí mali utratiť na kúpu ošatenia a veci osobnej potreby. Na základe kamerovému záznamu bolo stotožnené vozidlo a trojica mladíkov. Následne za prítomnosti polície mali majiteľovi odovzdať sumu 3.890,-€. Obvineným mladým mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov. Dvaja z obvinených mladých mužov sú stíhaní väzobne,“ dodala Balogová.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ