Vodič autobusu havaroval - pri dychovej skúške nafúkal 2,46 promile!


Foto: Vodič autobusu havaroval - pri dychovej skúške nafúkal 2,46 promile!

V sobotu 30. augusta popoludní došlo na ceste tretej triedy v mestskej časti Dolný Kubín - Mokraď k dopravnej nehode. 39 ročný vodič (z okresu Dolný Kubín) viedol autobus Karosa v smere od centra Dolného Kubína na mestskú časť Mokraď. Po prejdení tiahlej ľavotočivej zákruty prešiel s vozidlom, z doposiaľ presne nezistených príčin, do protismeru a následne zišiel mimo cestu. Vo vozidle sa nachádzal sám. Pri dopravnej nehode zranenia neutrpel.

Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,18 mg/l alkoholu v dychu (2, 46 promile). Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2.000.-€. Policajti 39 ročnému vodičovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz. V súčasnej dobe sú vykonávane všetky potrebné úkony vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

zdroj: polícia/foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu