Cestný pirát zo žilinských ciest sa možno dočká trestu


Foto: Cestný pirát zo žilinských ciest sa možno dočká trestu

Na Facebooku nedávno vznikla skupina, ktorá sa zameriava na nezodpovedných vodičov. Fanúšikovia zasielajú fotografie a videá z ciest a delia sa tak o svoje skúsenosti. Na stránke sa nedávno objavil aj agresívny Ružomberčan, ktorý vyčíňa najčastejšie v Žiline. Internetom kolujú už dve videá v rozpätí dvoch rokov, ktoré zachytávajú jeho vyčíňanie na slovenských cestách. Vodič údajne jazdí na trase Žilina - Ružomberok a jeho konečným bodom v našom meste je sídlisko Hájik.

VIDEO: Som cestný pirát - 1.časť
VIDEO: Som cestný pirát - 2.časť

Administrátor skupiny na Facebooku upozorňuje: “Tento psychopat je celkom známa firma, dávajte si na neho pozor,”. Vodič agresívnym spôsobom predbieha autá cez plnú čiaru, obmedzuje a ohrozuje ostatných účastníkov cestnej premávky. Doteraz to však zostalo len pri búrlivých komentároch.

Polícia už má v rukách argument, na ktorý môže okamžite reagovať.

Príslušný orgán vykonáva prešetrenie zatiaľ len podozrenia zo spáchania priestupku a zhromažďuje dôkazy týkajúce sa skutku. Na základe objasňovania skutku môže príslušný orgán policajného zboru skonštatovať, či zistené skutočnosti dostatočne svedčia o tom, že priestupok spáchala konkrétne táto osoba, a či možno tejto osobe uložiť sankciu.

Aktualizácia 28.8.2014

“Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku v auguste 2012 právoplatne rozhodol a uznal obvineného za vinného zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,” informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík

“Bola mu uložená pokuta vo výške 100 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu jedného mesiaca.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu