Na Solinkách by uvítali prepojenie niektorých ulíc, odľahčilo by to križovatku pri Drevenej krave


Foto: Na Solinkách by uvítali prepojenie niektorých ulíc, odľahčilo by to križovatku pri Drevenej krave
Galéria: 3 fotky

Na problém s rannými kolónami na sídlisku Solinky sme už upozorňovali niekoľkokrát. Križovatka ulíc Borová - Centrálna - Alexandra Rudnaya zažíva každé ráno nápor vozidiel. Už samotné odbočovanie áut z Centrálnej na Rudnayovu spôsobuje výrazné spomalenie dopravy a situácií nepomáha ani presun rodičov, ktorí vezú svoje deti do školy na Oravskej ceste. Obyvatelia Borovej ulice si tak bežne počkajú aj niekoľko minút, kým sa im vôbec podarí dostať von zo sídliska. Väčšinou sú odkázaní na ochotných vodičov, ktorí ich pustia na cestu.

Mesto síce plánuje túto križovatku prebudovať a zlepšiť tak dopravnú situáciu v danej lokalite, no miestni obyvatelia by uvítali, keby sa niektoré ulice vo vnútri sídliska navzájom prepojili. Ako najlepším riešením sa javí spojenie ulíc Jaseňová a Borová. Tie totiž delí od seba len chodník a kúsok trávnatej plochy. Otázne je, ako by toto riešenie vnímali samotní obyvatelia Jaseňovej, na ktorej je v súčasnosti problém s prejazdnosťou kvôli zaparkovaným autám.


Druhá možnosť prepojenia je s ulicou Gaštanová, v mieste, kde sa nachádzajú garáže. Tu cesty rovnako rozdeľuje chodník, trávnatá plocha a niekoľko stromov. Dopravná situácia v lokalite je o niečo lepšia a parkovanie áut by mohlo byť v tomto prípade menším problémom. 

Nakoľko Mesto Žilina ešte len pripravuje projekt prestavby spomínanej problémovej križovatky, bude sa musieť celá situácia najskôr vyhodnotiť. Do úvahy prichádza viacero možností a jednou z nich je aj kruhový objazd. To, či prestavba križovatky pri Drevenej krave vyrieši celý problém, alebo bude potrebné prepojiť aj ulice vo vnútri sídliska, je zatiaľ otázne. Na riešení problému však vedenie mesta a miestni poslanci pracujú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu