Muž s takmer tromi promile narazil do oplotenia rodinného domu, zrámoval aj dopravné značenie


Foto: Muž s takmer tromi promile narazil do oplotenia rodinného domu, zrámoval aj dopravné značenie Foto: KR PZ

V noci z piatka na sobotu šoféroval 34-ročný muž zo Žiliny s takmer tromi promile v krvi. Jeho jazda skončila nadránom dopravnou nehodou, pri ktorej sa našťastie nikto nezranil. „Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 34 ročný muž (z okresu Žilina). Obvinený muž mal v sobotu 10. decembra po 01.00 hodine viesť osobné motorové vozidlo Volkswagen Caddy po ceste prvej triedy v Rajeckých Tepliciach, okres Žilina v smere od Žiliny na Rajec,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Muž prešiel do protismeru a narazil do oplotenia rodinného domu, pričom spôsobil hmotnú škodu v celkovej výške približne 1800 eur. Priamo na mieste zadržali policajti mužovi vodičský preukaz, počas dychovej skúšky totiž nafúkal 1,38 mg/l alkoholu, čo sa po prepočte rovná 2,88 promile.

„Z doposiaľ presne nezistených príčin mal s vozidlom prejsť do protismeru a následne mal naraziť do dopravného značenia a oplotenia záhrady rodinného domu. Po dopravnej nehode sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,38 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu (2,88 promile). Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.800.-€. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz,“ dodal Moravčík.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.   1


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ