Zákazníci v Tescu už nebudú musieť vykladať tovar na pokladne, prichádza novinka Scan&Shop


Foto: Zákazníci v Tescu už nebudú musieť vykladať tovar na pokladne, prichádza novinka Scan&Shop Foto: Tesco

Nakupovanie v predajniach Tesco bude opäť o niečo pohodlnejšie a rýchlejšie. Novinka s názvom Scan&Shop, ktorú zavedú na začiatok v Nitre a Trnave odľahčí zákazníkov od vykladania tovaru na pokladňu a následného balenia do tašiek. Princíp spočíva v tom, že zákazník môže tovar naskenovať priamo na mieste, kde ho našiel a môže si ho rovno aj vložiť do tašky. Veľkou výhodou je, že po celý čas má tiež nakupujúci svoje výdavky pod kontrolou.

Pri vstupe do predajne Tesco si stačí vziať so sebou ručný skener s dotykovou obrazovkou. Zákazník, ktorý má Clubcard, si ju musí naskenovať ešte pred nákupom. Potom už len stačí vyberať tovar, ako pri bežnom nákupe a skenovať čiarové kódy. Pri produktoch bez vlastného EAN kódu (napríklad zelenina, ovocie, pečivo), stačí naskenovať špeciálny Scan&Shop kód na cenovkách alebo kód z váhy. Po skončení nákupu zákazník zaplatí v samoobslužných pokladniach. Tam sa budú nachádzať aj špeciálne vyškolení asistenti.

Zákazníci majú tiež možnosť stiahnuť si zadarmo do svojich smartfónov aplikáciu, ktorá nahradí ručný skener. Pre správne fungovanie systému je dôležité naskenovať QR kód pri vstupe do predajne. Na konci nákupu aplikácia v mobilnom telefóne vygeneruje kód nákupu a ten zákazník naskenuje na samoobslužnej pokladni ručným skenerom. Potom stačí už len zaplatiť.

Kedy dorazí novinka aj do Žiliny zatiaľ nie je známe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok