Závod Volkswagenu v Martine prerušil časť výroby, ďalší vývoj je nejasný


Foto: Závod Volkswagenu v Martine prerušil časť výroby, ďalší vývoj je nejasný Foto: ilustračné

Pre nedostatok komponentov dnes nemecký automobilový gigant Volkswagen oznámil, že obmedzuje výrobu až v 6 svojich závodoch. Medzi ne patrí aj závod v Martine, v ktorom pracuje 800 ľudí. Dôvodom pre nedostatok dielov sú spory s dvoma kľúčovými dodávateľmi CarTrim a ES Automobilguss, ako bude situácia pokračovať azatiaľ nie je jasné.

Časť výroby komponentov v Martine je prerušená

“Dodávateľ koncernu Volkswagen prerušil zmluvne dohodnuté dodávky dielov. To vedie k nedostatku dielov vo výrobe. Súd vydal dočasné nariadenie, ktoré zaväzuje dodávateľa k obnoveniu dodávok. Tento záväzok doteraz nebol splnený. Vzhľadom na uvedené skutočnosti reaguje Volkswagen Slovakia v závode Martin riadením prítomnosti zamestnancov, pričom časť výroby komponentov je dočasne prerušená,” povedala hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Volkswagen sa snaží v zmysle súdneho nariadenia obnoviť rokovania za účelom dosiahnutia dohody s dodávateľskými firmami CarTrim a ES Automobilguss. Prvá menovaná spoločnosť dodáva poťahy na sedadlá, druhá časti prevodovky. Obidve zhodne tvrdia, že po vypovedaní kontraktov im hrozia straty vo výške desiatok miliónov eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu