Po nezvestnom 36 ročnom Pavlovi zo Žiliny stále pátrajú záchranári


Foto: Po nezvestnom 36 ročnom Pavlovi zo Žiliny stále pátrajú záchranári

Od nedele pátrajú Horskí záchranári z Malej Fatry spolu s dobrovoľníkmi po nezvestnom 36-ročnom turistovi, ktorý bol naposledny videný na Chate pod Suchým. Tú z neznámych dôvodov v noci zo soboty na nedeľu opustil. “Máme zatiaľ neoverené informácie, že ho videli zostupovať z chaty a prehovárali ho, aby sa vrátil,” uviedol k prípadu ešte v pondelok Richard Zapriháč z horskej služby Malá Fatra.

Podľa kamarátov odišiel Pavol počas úplne tmy a len v rifliach a modrej mikine. Do pátracej akcie, ktorá sa rozbehla v zápätí, sa zapojilo približne 30 ľudí a 15 psov. Vycvičený pes z Českej republiky vystopoval stopu. “Veľké poďakovanie patrí dobrovoľným kynologickým záchranným zborom aj od českých kolegov, ktorí priviedli špeciálne vycvičeného psa, ktorý nám poskytol informácie,” doplnil pre SITA Zapriháč. Podľa dostupných informácií sa stopa stráca pri Nezbudskej Lúčke niekde pri kompe.

Pátranie je do týchto chvíľ neúspešné, preto v ňom budeme pokračovať aj v nasledujúcich dňoch,” uviedli záchranári.



Pátranie už vyhlásila aj polícia


Pavol PACÍK, 36 ročný, bytom Žilina

Nezvestný muž dňa 28. februára 2016 v čase medzi 00.30 hodinou a 01.30 hodinou odišiel z chaty Pod Suchým, kataster obce Varín, okres Žilina na doteraz presne nezistené miesto. Do miesta trvalého bydliska neprišiel. Polícia prijala v nedeľu 28. februára predpoludním oznámenie o nezvestnosti uvedeného muža. Polícia okamžite od prijatia oznámenia vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom vypátrania nezvestnej osoby, do ktorých sú nasadené všetky dostupné sily a prostriedky. Do pátrania po nezvestnej osobe je zapojená aj horská záchranná služba, záchranná brigáda hasičského a záchranného zboru  a dobrovoľníci. Do súčasnej doby sa však nezvestnú osobu nepodarilo vypátrať. 

Popis osoby:           výška 193 cm, štíhla postava, krátke hnedé oči, sivo-modré oči, okuliare
Popis oblečenia:     modré rifle, čierna mikina, čierno-hnedé zimné topánky 

Akékoľvek informácie k nezvestnému mužovi žiadame občanov oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatnú telefónnu linku 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu