Po zverejnení článku zmizli autá na Vlčincoch, ktoré blokovali parkovacie miesta


Foto: Po zverejnení článku zmizli autá na Vlčincoch, ktoré blokovali parkovacie miesta

Pred niekoľkými dňami sme zverejnili článok, ako muž na Vlčincoch blokuje svojimi autami parkovacie miesta ostatným obyvateľom. Dotyčný pán pravdepodobne zbiera staré autá a parkuje ich pri panelákoch. Ako nám napísali čitatelia, môže ich byť 8 až 10 len na jednej ulici. Autá sú dlhodobo odstavené, majú však platnú technickú kontrolu (TK) a preto ich mesto nemohlo odtiahnuť.

“Jedno z vozidiel sme preverili, má platnú STK a preto nie je možné ho odtiahnuť,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba. Aby ho bolo možné odtiahnuť, musí mať prepadnutú TK, musí stáť na verejnom priestranstve a musí byť zdokumentované mestskou políciou. Vtedy má majiteľ 30 dní na jeho odstránenie, ak sa tak nestane, môže mesto konať.

Často sa žiaľ stáva, že uvedené vozidlo sa na mieste po tejto lehote nenachádza a objaví sa na inom parkovisku. Obyvatelia sa preto obávajú, či aj tieto autá neboli len preparkované.


S problémom bojovali niekoľko mesiacov. Miestna poslankyňa Iveta Martinková sa ho snažila riešiť, žiaľ taktiež neúspešne. Po zverejnení článku u nás sa však všetko zmenilo. Autá pred dvomi dňami z parkoviska zmizli.

”Ďakujem za pomoc redakcii Žilinak. Po zverejnení článku zmizlo z parkoviska 6 áut. Situáciu s blokovaním parkovacích miest nepojazdnými a nefunkčnými vozidlami som sa snažila riešiť s predstaviteľmi mesta aj mestskej polície. Odstránenie vrakov bolo naliehavé aj z estetických dôvodov. Avšak vzhľadom k ignorácii, o ktorej sa taktiež zmienil spomínaný článok, sme sa k patričnému výsledku nemohli prepracovať. Je skvelé, ak média pomáhajú ľuďom. Ostatní obyvatelia sídliska predsa nemôžu doplácať na podobné praktiky,“ uviedla poslankyňa Martinková.

My sa tešíme spolu s obyvateľmi a sme radi, že spoločne sa nám podarilo vyriešiť ďalší problém. Ak vás niečo trápi vo vašom okolí, dajte nám vedieť na info@zilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu