Na e-kolobežku nastúpil po „pár“ pohárikoch. Muž jazdil obcou pri Žiline s takmer 3 promile


Foto: Na e-kolobežku nastúpil po „pár“ pohárikoch. Muž jazdil obcou pri Žiline s takmer 3 promile Foto: Ilustračné/https://copilot.microsoft.com/

Reputácia elektrických kolobežiek na Slovensku nie je práve najlepšia. Ku kritickému názoru verejnosti prispieva najmä nezodpovedný prístup jazdcov, ktorým sa preukázal aj 28-ročný muž v obci Rosina neďaleko Žiliny.

Vo štvrtok 23. mája vo večerných hodinách prechádzal po miestnej komunikácii, keď náhle spadol aj s kolobežkou na vozovku. Jeho pád mal však onedlho aj vysvetlenie.

Na miesto sa dostavili dopravní policajti zo Žiliny, ktorí muža ihneď podrobili dychovej skúške. Výsledok bol jasný, na displeji sa zobrazila hodnota 1,34 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 2,79 promile.



Mladého muža v ťažkom stave opitosti po kontrole previezli na ošetrenie do zdravotníckeho zariadenia.

„V tejto súvislosti apelujeme nielen na cyklistov a kolobežkárov, ale na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, neohrozovali seba ani iných a hlavne nejazdili pod vplyvom alkoholu,“ dopĺňa krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: